Cadillac bekræfter 1 bil i FIA WEC, 2 i IMSA 2024

Cadillac Racing har bekræftet, at de fortsætter uændret med deres programmer i FIA World Endurance Championship og IMSA WeatherTech SportsCar Championship i 2024.

Ligesom det var tilfældet i 2023, bliver det med en bil i FIA WEC, og to biler i IWSC, hvor Chip Ganassi Racing skal stå for en i hvert mesterskab, mens Action Express står for den anden i IMSA.

Holdet har ellers evalueret på at tage to biler med i VM serien, de har ikke fået tildelt midlerne af GM bosserne. Det har altid været svært at få bevilget penge til sportsvognsløb, hvor selv Corvette Racing primært fokuserede på IMSA, og så ellers skulle til Le Mans en gang om året, og kæmpe mod resten af verden, indtil ACO krævede en bil i FIA WEC, for at de ville få adgang til Le Mans.

De håber på at få mere end deres FIA WEC bil med til 24 timers løbet i Le Mans, men det afhænger af de tilgængelige startpladser, som ACO skal fordele i foråret 2024.

Cadillac Racing #2
Photo: FIA WEC

Holdets Cadillac V-Series.R deltager i Hypercar kategorien i FIA WEC og GTP i IMSA, og er bygget efter LMDh reglementet. Dallara er chassis konstruktøren, ligesom de var med forgængeren i DPi kategorien, mens Cadillac har proppet deres egen 5,5 liters V8 sugemotor i bilen, som bliver suppleret af Hybridsystemet i bilen, som hjælper med brændstoføkonomien over 150 km/t, hvor der så bliver skruet ned for hestekræfterne på benzinmotoren.

Der er ikke yderligere nyt omkring holdenes kørere. Vi ved dog allerede at Alexander Sims skifter til Corvette Racing i GTD Pro kategorien, og bliver erstattet af Jack Aitken som fast mand ved siden af Pipo Derani.

I IMSA har holdet allerede vundet to gange på henholdsvis Sebring og WeatherTech Raceway Laguna Seca, mens de stadig har deres første FIA WEC podie til gode.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship starter i januar 2024 på Daytona International Speedway, mens FIA World Endurance Championship 2024 starter i Qatar i slutningen af februar.

Relaterede nyheder