Farverig Hypercar grid i 2024

Der kommer fuld knald på farvepaletten i Hypercar kategorien i FIA World Endurance Championship 2024.

Mens det flere år har været populært med røde, sorte og grå farver på racerne, kommer der endelig variation blandt de 19 deltagere.

Lad os tage de forskellige hold i startnummer rækkefølge.

Cadillac V-Series.R
Photo: Cadillac

Cadillac Racing #2 kommer igen til start med de blå farver gennem hele FIA WEC sæsonen. Dertil kommer deres to andre designs, med den gule og den røde bil til 24 timers løbet i Le Mans, som normalvis kører i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Alex Lynn og Earl Bamber bliver de to faste kørere i bilen gennem 2024, mens 3. køreren kommer til at skifte mellem Sebastien Bourdais, Renger van der Zande, og Alex Palou.

Porsche 963
Photo: Porsche Presse

Porsche Penske Motorsport holder fast på det samme designfarver som i 2023. Rødt og hvidt går igen på begge biler, med små farveforskelle på motorhjelmen, sidespejlene og forrude streameren. Michael Christensen, Matt Campbell, og Frederic Makowiecki skal dele bil #5 gennem hele sæsonen, mens Kevin Estre, Laurens Vanthoor, og Andre Lotterer kører videre i bil #6. Som tidligere omtalt, erstatter Campbell amerikanske Dane Cameron, som i stedet skal køre i IMSA serien.

Toyota Gazoo GR010 Hybrid
Photo: Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing kommer med helt nye farver for holdet. Fra at være primært røde og hvide, bliver det en stort set sort bil, hvor sponsorlogoerne kommer til at træde tydeligt frem. Kamui Kobayashi og Mike Conway får ny holdkammerat i bil #7 i form af Nyck de Vries, mens de forsvarende dobbelte Verdensmestre Sebastien Buemi, Ryo Hirakawa, og Brendon Hartley kører videre i bil #8. De Vries erstatter Jose Maria Lopez, som nu kører for ASP Akkodis Lexus holdet i LMGT3 kategorien.

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Photo: Isotta Fraschini

Isotta Fraschini #11 holder fast i de røde, blå og hvide farver, som det debuterende hold har vist frem fra starten af. Der er blevet plads til lidt italienske farver på bilens splitter, men ellers er det næsten mere de franske farver, som er klistret på bilen. Jean Karl Vernay, Carl Wattana Bennett, og Antonio Serravalle er de tre udvalgte kørere til programmet, hvor ikke kun holdet, men også kørerne står overfor en stor udfordring, mod alle de store bilfabrikker. Så det bliver interessant at se, hvordan de klarer sig.

Hertz Team JOTA #38
Photo: JJ Media

Hertz Team JOTA dobler op på racerne i 2024, hvor de går fra en Porsche 963 til to. Dermed kan vi se frem til to racere, med et umådeligt flot gulddesign – men også utrolig svært at kende forskel på dem, i en snæver vending. Man skal kunne se bilens numre eller de forskellige sponsor logoer, for at kunne afgøre præcis hvilken af teamets biler, som man ser. Så forvent flere jokes fra holdet på sociale medier, og ikke mindst seriens kommentatorer, som kærligt mobbede holdet gennem 2022, hvor de kørte med to ens grønne racere – på nær lidt sponsorlogoer og meget små farveforskelle. Will Stevens og Callum Ilott skal køre hele sæsonen for holdet i bil #12, mens Norman Nato skal køre det meste af året, når ikke det falder sammen med hans Formel E opgaver. I bil #38 skal Oliver Rasmussen og Phil Hanson dele raceren med Formel 1 Verdensmesteren Jenson Button. Hanson og Button har allerede haft løbsdebut i 963 modellen i IMSA, mens Rasmussen kun har testet indtil videre – men det har han så til gengæld også gjort en del med holdet, gennem de seneste måneder.

BMW M V8 Hybrid
Photo: BMW Motorsport

BMW M Team WRT kommer til start med de traditionelle BMW M farver, som har prydet racerbilerne gennem årtier. Kombinationen af hvid, rød og blå efterlader ingen tvivl, når man ser bilen. De har dog allerede varslet at der kommet et helt andet design på den ene bil i forbindelse med 24 timers løbet i Le Mans – en såkaldt Art Car – men den tid, den sorg. I bil #15 skal Dries Vanthoor, Rafaelle Marciello, og Marco Wittmann deles om køretiden, mens Rene Rast, Sheldon van der Linde, og Robin Frijns deler bil #20. Eneste usikkerhed i bil nummer 20 er Frijns, som også har en Formel E kontrakt. Så vi finder ud af senere på sæsonen, om FIA WEC eller Formel E kontrakten har prioritet, når der er datosammenfald.

Alpine A424
Photo: Alpine

Alpine Endurance Team er nye i Hypercar, men holder fast i de mørkeblå farver, som har været synonym med Alpine på både gadebiler, men også deres racerbiler gennem mange år. Uanset om de har kørt LMP2, LMP1, LMP2 igen eller den kommende Hypercar racer, har primært blå været grundfarven, drysset med lidt hvidt og rødt. Ferdinand Habsburg, Paul-Loup Chatin, og Charles Milesi skal dele bil #35, mens Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere, og Mick Schumacher skal dele bil #36. Det bliver især interessant at følge sidstnævnte, da vi ved hvad de fem andre kan indenfor sportsvognsræs. Men bilen er sprit ny, så vi skal ikke blive overrasket, hvis der er lidt børnesygdomme i starten, selvom der er blevet testet igennem henover anden halvdel af 2023.

Ferrari 499P
Photo: Ferrari AF Corse

Ferrari AF Corse bliver – rigtig gættet – røde. Meeeen de gule striber fra 2023 er også at finde på raceren, hvor holdet skal forsøge at bygge videre på Le Mans sejren og VM bronzemedaljen. Antonio Fuoco, Miguel Molina, og Nicklas Nielsen kører igen bil #50, mens Antonio Giovinazzi, Alessandro Pier Guidi, og James Calado har fået genvalg i bil #51. Begge hold præsterede på hver deres måde i sæsonen, men 50’eren er helt sikre sultne efter at matche, hvis ikke overgå søsterbilen med hensyn til sejre i 2024.

Lamborghini SC63
Photo: Lamborghini Squadra Corse

Lamborghini Iron Lynx er også et nyt Hypercar hold på banen i 2024. Italieneren holder fast i deres mint grønne farver, som vi har set på gadebiler, såvel som GT3 og forskellige Super Trofeo biler, hvis bare der har været en lille smule involvering fra fabrikken. Mirko Bortolotti, Daniil Kvyat, og Edoardo Mortara er sat på holdkortet til 2024, men Mortara skal vælge mellem FIA WEC og Formel E senere på året, da der er datosammenfald omkring Spa Francorchamps løbet i midt-maj.

Ferrari 499P
Photo: AF Corse Ferrari

AF Corse Ferrari #83 bliver nem at adskille fra de to andre 499P racere. Den bliver nemlig primært skriggul, med nogle mindre røde områder på raceren, som er lige modsat af de to fabriksbiler. Robert Kubica, Yifei Ye, og Robert Shwartzman skal køre som “privathold”, men når man står lige ved siden af de to fabriksbiler, bliver der med garanti delt informationer mellem de tre racere – også meget mere end mellem Porsche og de private hold.

Peugeot 9X8
Photo: Peugeot Sport

Peugeot TotalEnergies fortsætter med de farver, som holdet skiftede til i forbindelse med Le Mans 2023 – de mange forskellige nuancer af blå, på en hvid baggrund. De kommer på ingen måde til at falde i med konkurrenterne. Jean-Eric Vergne og Mikkel Jensen i bil #93 har fået Nico Müller over i bilens, men de har sendt Paul Di Resta over i bil #94 til Stoffel Vandoorne og Loic Duval. Vandoorne kom til holdet ved sæsonfinalen i 2023, hvor han afløste Gustavo Menezes, som havde været med fra starten af programmet i 2022. De står dog foran lidt af en udfordring ved 6 timers løbet på Spa Francorchamps, hvor tre af de seks kørere muligvis skal køre Formel E i Berlin. Så om Formel E eller FIA WEC får førsteprioritet, melder holdet først ud, når vi kommer tættere på maj måned.

Porsche 963
Photo: Proton Competition

Sidst men ikke mindst har vi Proton Competition Porsche #99. Privatholdet kommer til at køre med nogle historiske farver, hvor FAT Turbo designet, som nogle måske husker fra Gruppe C tiden, bliver det som holdet starter 2024 med. Sidste år var bilen også hvid, men her med WeatherTech logoer. Neel Jani og Julien Andlauer skal køre hele sæsonen, mens Harry Tincknell kommer til at droppe ind og ud, afhængig af hans IMSA program for Ford i GTD Pro kategorien.

Bilerne triller på banen for første gang på mandag, når der skal køres to dages Prolog på Lusail International Circuit i Qatar, inden den første rigtige løbsweekend starter torsdag, med 1812 kilometer løbet lørdag den 2. marts 2024.

Relaterede nyheder