Peugeot viser opdateret 9X8

Peugeot TotalEnergies har vist de første officielle billeder af deres opdaterede 9X8 til FIA World Endurance Championship i 2024.

Det franske bilmærke har videreudviklet det radikale design, i forhold til den første udgave, som de har deltaget med siden Monza i juli 2022.

90% af bilens bodywork er blevet ændret, heriblandt er der kommet en lille bagvinge på raceren. Ikke helt så voldsom som man ser på de andre Hypercars i FIA WEC, men en lav en – lidt som man så på de gamle 905 modeller fra 90’erne.

Ændringen medfører også, at holde kan begynde at bruge 29cm bredde fordæk, og 34cm bredde bagdæk, ligesom alle de andre bilfabrikker gør, uanset om bilerne er bygget efter LMDh, eller efter LMH reglementet, som Peugeot valgte at bygge deres racer efter, allerede da planerne blev annonceret tilbage i 2019. Hidtil har de kørt med 4 lige bredde dæk på raceren.

Photo: Peugeot TotalEnergies

Forgængeren var bygget op efter en teori, om at de kunne undvære bagvingen, hvis ellers der blev genereret nok groundeffect under bilen. I virkeligheden verden har det dog vist sig, at vinduet for hvor og hvornår at denne groundeffect kunne opnås, var ektremt lille. Vi så bilen fungere godt i dele af 24 timers løbet i Le Mans 2023, noget af Monza løbet 2023, og ikke mindst ved åbningsløbet i 2024 sæsonen i Qatar – men ellers har de generelt haft problemer med at finde fart.

Der kom allerede en opdatering omkring gearkassen i 2023, da der var problemer med dennes holdbarhed, og holdbarheden blev også væsentlig forbedret siden debutten i juli 2022.

Samtidig skifter holdet også farvedesign på bilen igen. Efter at være startet i gråtoner, gik de over til en fler-farvet hvid og blå racer fra Le Mans 2023 og indtil nu. Nu får den hvide grundfarve et stænk af gråt plus en masse kryptonite fluorescerende farver.

Den nye Peugeot 9X8 får debut på Imola den 21. april, når den anden afdeling af FIA WEC 2024 skal køres. Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne, og Nico Müller skal køre i bil #93, mens Stoffel Vandoorne, Paul Di Resta, og Loic Duval kører i bil #94. Malthe Jakobsen er fortsat test- og reservekører for holdet.

Relaterede nyheder