Nielsen og Panis med flere annonceringer

Nielsen Racing og Panis Racing har annonceret flere nyheder forud for 2024 sæsonen i European Le Mans Series.

Nielsen Racing stiller for første gang op i LMP2 “Pro” klassen, hvor der er krav om en Sølvkører i bilen, og ellers frit valg mellem de andre.

Will Stevens og Nico Pino har været annonceret i et stykke tid, og i dag er David Heinemeier Hansson annonceret som holdets Sølvkører.

Den danske racerkører vender dermed tilbage til ELMS, efter han kørte 2023 hos JOTA i FIA WEC. Han har af flere omgange holdt nogle små pauser, da han ikke altid har været helt tilfreds med LMP2 klassens udvikling, hvor bilerne blandt andet er blevet bremset ned, for at give lidt mere afstand til Hypercar kategorien. Deruodver slår DHH tit på tromme for rangeringen af kørere, og hvilke kørere der bør have specifikke statuser.

Pino er et forholdsvist nyt navn indenfor sportsvogne, men har allerede imponeret. Efter 2022 foregik i LMP3 kategorien, kørte han både ELMS LMP2 løbssejr og et Le Mans podium hjem i 2023, foruden topresultater i IMSA serien.

Will Stevens er en af de mest bundsolide sportsvognskørere, som man kan finde. Den tidligere Formel 1 kører beviste med det samme, efter skiftet væk fra formelbiler, at han kunne gøre det rigtig godt indenfor racerbiler med tag på. Uanset om det var LMP2, GTE, eller GT3, var han med i toppen. Aktuelt er han toer i FIA WEC med Hertz Team JOTA.

Med Stevens, Pino og DHH som trekløver, kommer de helt sikkert til at kunne kæmpe med i den sjove ende af feltet – og så er det ellers marginaler, som afgør, om det er i top-3, top-6 eller top-9, at man kan finde bil #27.

Graphics: Panis Racing

Panis Racing er et velkendt navn i LMP2, men der er sket store ændringer forud for 2024 sæsonen. Det franske hold har indgået et samarbejde med TDS Racing, så det nu er dem som skal hjælpe holdet med at drive LMP2 raceren med startnummer 65.

Manuel Maldonado fortsætter hos teamet, som nu har fået Charles Milesi og Arthur Leclerc med i raceren.

Maldonado har stille og roligt fået kørt sig varm indenfor sportsvogne. Han har tidligere kørt for blandt andre United Autosports i ELMS, og efter et 2022 i GT biler, kom han til Panis Racing i 2023, hvor han var med til at køre en 3. plads hjem i mesterskabet.

Milesi har allerede en Alpine fabrikskontrakt i baglommen, men har længe skiftet frem og tilbage mellem topkategorien og LMP2 klassen. Han er rigtig god til at formidle sin viden videre til andre kørere, som man blandt andet så, da han var holdkammerat med Lilou Wadoux og Sebastien Ogier i FIA WEC i 2022, og han pludselig var den mest erfarende mand på holdet.

Arthur Leclerc er lillebror til Formel 1 kører Charles, og skal for første gang forsøge sig indenfor sportsvogne. Hidtil har han gjort lynkarriere indenfor Formel 3 og Formel 2, udover de nødvendige trin i gokart og mindre formelbilsklasser indtil da. Han er stadig en del af Ferrari’s juniorprogram, men er skiftet væk fra formelbilerne i denne sæson, hvor han også skal køre noget italiensk GT ræs. Det italienske mærke kunne meget vel sende ham i den her retning, for at se, om han kunne være en mulighed på deres Hypercar hold i fremtiden.

European Le Mans Series 2024 starter med testkørsler om halvanden uge på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien, inden det første løb køres den 14. april på selvsamme bane.

Relaterede nyheder