Diverse IMSA og ACO navne nyt

International Motor Sports Association og Automobile Club de l’Ouest kommer til at knytte endnu stærkere bånd i fremtiden.

De to store arrangører af motorløb i henholdsvis USA og Frankrig annoncerede samarbejdet omkring fremtidens prototyper for to år siden. Her blev LMDh kategorien præsenteret, som afløseren for den nuværende DPi kategori. Det specielle ved den annoncering var, at LMDh racerne også må køre med i FIA World Endurance Championship, hvilket ikke er muligt for de nuværende DPi racere. Samtidig må LMH bilerne fra FIA WEC køre med i IMSA.

IMSA har længe haft LMP2 racere, som en del af serien, og i 2020 tog de LMP3 racerne med i programmet til Prototype Challenge klassen, og i 2021 kom de med den store WeatherTech SportsCar Championship, hvor de for allerførste gang kunne køre et 24 timers løb.

Aktuelt bruger IMSA WeatherTech SportsCar Championship GT3 racere i begge deres GT kategorier, og det er også planen for ACO i FIA WEC og ikke mindst 24 timers løbet, fra 2024 og fremad. Så samarbejdet omkring automatiske invitationer bliver udvidet.

Mens ACO kalder deres topkategori for Hypercar, uanset om det er LMH eller LMDh racere som deltager, kommer IMSA til at kalde deres topkategori fra 2023 og fremad for GTP. Det navn var til sidst i brug i 1992, hvor det var den tilsvarende topklasse i amerikansk sportsvognræs – og faktisk blev inviteret med på Le Mans, og ofte havde deres egen klasse, som ikke helt kunne kæmpe med de europæiske WSC biler.

CarBahn with Peregrine Racing Lamborghini #39 & BMW M Team RLL #24
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Dengang har GTP og WSC bilerne svært ved at kæmpe direkte mod hinanden, da der var forskelle i bilernes specifikationer omkring blandt andet motorerne. Så selvom der kørte Porsche 962 og Jaguar XJR-8 racere i begge serier, var der små forskellige på bilerne. De gjorde også at GTP bilerne kun sjældent havde en reel chance for a vinde 24 timer løbet i Le Mans.

Denne gang er der et så stort samarbejde mellem IMSA og ACO, at bilerne kommer til at haves det samme antal hestekræfter, og uanset om det bliver en LMH eller LMDh racer, vil de blive BOP’et ind til samme styrkeforhold.

I dag blev det annonceret at Daytona International Speedway omdøber deres Bus Stop Chikane til Le Mans Chikanen, mens ACO omdøber den første chicane på Mulsanne langsiden til Daytona Chikanen. Den sidstnævnte har haft et utal af navne, alt efter hvilken sponsor som har købt navnerettighederne i et eller flere år.

Den 60. udgave af Rolex 24 at Daytona køres imorgen, mens 24 timers løbet i Le Mans 2022 er programsat til 11-12 Juni.

Relaterede nyheder