Kaotisk ræs i Diriyah

2022 sæsonens andet løb i ABB FIA Formula E World Championship blev også afviklet i Diriyah i Saudi Arabien.

Gårsdagens vinder, og forsvarende mester, Nyck de Vries i Mercedes-EQ tog Pole Position, foran Edoardo Mortara i ROKiT Venturi Racing, Robin Frijns i Envision Racing, Lucas Di Grassi i ROKiT Venturi Racing, Andre Lotterer i Tag Heuer Porsche, Jean-Eric Vergne i DS Techeetah, Antonio Felix da Costa i DS Techeetah, og Jake Dennis i Avalanche Andretti på P8.

Oliver Rowland i Mahindra Racing havde egentlig kvalificeret sig som 7’er til løbet, men han havde en straf med fra gårsdagens løb på 3 startplaceringer

Nick Cassidy måtte springe kvalifikationen over, da han havde haft et uheld i træningen tidligere på dagen, og mekanikerne stadig var i gang med genopbygningen af raceren.

Sam Bird havde haft et uheld under kvalifikationen, og derfor var mekanikerne på overarbejde inden løbet, for at få hans bil klar igen. Derfor skulle Cassidy og starte henholdsvis 22’er og 21’er i løbet.

Diriyah E-Prix Race 2 2022

Der var lettere panik i Sving 1, hvor Alexander Sims måtte en tur ud over afkørselsområdet, for ikke at blive ramt. Men heldigvis overlevede alle biler Sving 1, modsat gårsdagens løb.

Antonio Felix da Costa og Pascal Wehrlein kom i infight, i kampen om 9. pladsen. I første overhalingsforsøg var der kontakt mellem de to, inden Wehrlein kom forbi uden kontakt, i andet forsøg.

Oliver Rowland og Jake Dennis valgte at tage Attack Mode som de første, hvilket gav dem ekstra hestekræfter i 4 minutter i dagens løb, modsat kun 3 i løbet i går.

Di Grassi var en af de kørere, om var inde for at tage 2. Attack Mode som de første, og det gjorde at han kunne komme forbi Frijns, da hollænderen måtte tage den lille omvej, en omgang senere. Mortara mistede en plads til både Di Grassi og Frijns, da han var inde for at aktivere Attack Mode.

De Vries var ude i front, men kørte stadig rundt med normalt strømniveau på bilen, hvilket gjorde at Di Grassi fik et kæmpe tilløb ned af langsiden. Det kom til meget skubben mellem de to biler, og de holdt næsten helt stille, inden brasilianeren kom først ud af den omgang kluddermutter. Bag dem var Frijns og Mortara også i infight, hvor Mortara var mest robust, og kom forbi.

Nyck de Vries

Omgangen efter kom Mortara også forbi, så han var den nye førende i løbet, foran Di Grassi, de Vries og Frijns. Samtidig kom Lotterer blæsende bagfra, så det snart blev en 5-dobbelt kamp om sejren.

Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries, Antonio Felix da Costa, Jean-Eric Vergne og Antonio Giovinazzi fik Fan Boost i dagens løb.

Dommerne gik i gang med at undersøge kontakten mellem Di Grassi og de Vries, men valgte ikke at gøre mere ved det.

Lotterer og Frijns havde kontakt i duellen omkring 4. pladsen, hvilket straks fik tyskerens tempo til at falde, og kort tid efter var han også bag Vergne.

De Vries og Vergne var blandt de sidste kørere, som havde et Attack Mode tilbage, og det havde den forsvarende mester for alvor brug for, da han havde et par sekunder op til den førende Mortara.

Det lykkedes ham ikke at overhale nogle af kørerne, men til gengæld kørte Mortara langsomt ude i front, så hele top 9 i løbet lå indenfor 3,7 sekunder af hinanden!

Oliver Turvey & Dan Ticktum

Der var krig mellem de Vries og Vergne, som ramte hinanden for enden af langsiden. Det endte med at koste de Vries hele adskillige placeringer, og røg helt tilbage på 9. pladsen.

Vergne var sidste kører i feltet, til at aktivere Attack Mode, og det sendte ham helt tilbage på 7. pladsen, da fronten af feltet var så utrolig tæt.

Mens fredagen havde været så positiv for de to Mercedes-EQ kørere, faldt de blot længere og længere tilbage. Vandoorne røg tilbage på 7. pladsen, samtidig med at de Vries var helt tilbage på 10. pladsen.

Frijns fik overhalet Di Grassi for P2, og dermed mistede Mortara hans Wing-man, og måtte selv kæmpe omkring føringen.

Alexander Sims holdt stille ude på banen, hvilket udløste en Safety Car, så hans bil kunne slæbes i sikkerhed. Briten havde lavet en kørefejl, og ramte betonmuren hårdt med baghjulet, så han ikke kunne køre videre.

Der var faktisk ballade bag Safety Car’en, da hele feltet måtte stoppe op på grund af bjergningskøretøjet tøffede langsomt rundt på banen.

Der blev ikke tid til at køre mere løb, da bjergningen tog så lang tid, at tiden løb ud.

Edoardo Mortara & Robin Frijns

Dermed krydsede Edoardo Mortara og ROKiT Venturi Racing målstregen som etter, foran Robin Frijns i Envision Racing, Lucas Di Grassi i ROKiT Venturi Racing, Andre Lotterer i TAG Heuer Porsche, Jake Dennis i Avalanche Andretti, Jean-Eric Vergne i DS Techeetah, Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ, Oliver Rowland i Mahindra Racing, Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche, og Nyck de Vries i Mercedes-EQ.

Stoffel Vandoorne satte hurtigste omgang i dagens løb, og fik bonuspoint for det.

I mesterskabet er Edoardo Mortara førende blandt kørerne, foran Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne, Jake Dennis og Lucas Di Grassi.

ROKiT Venturi Racing er førende i teammesterskabet, foran Mercedes-EQ, Avalanche Andretti, Envision Racing og TAG Heuer Porsche.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E World Championship 2021/22 køres den 12. februar, når Mexico City afholder sæsonens 3. løb.