Massesammenstød på Nordschleife

Hele 10 biler var involveret i et massesammenstød på Nordschleife i går, søndags.

Den krævende bane var åben for en såkaldt Touristenfahrt, hvor private billister uden racerbiler og uden racerlicens har mulighed for at køre på banen.

Uheldet startede da en sportsvogn mistede noget olie på banen, og derved gjorde den spejlblank. Der er ikke det samme antal flagposter, som på en løbsdag, og derved kom chaufførerne helt uforvarende med høj hastighed til Fuchröhre svinget, ca 6 kilometer inde på omgangen, og kunne ikke holde deres biler på banen og ramte autoværnet, samt de allerede parkerede biler.

I alt 9 personer i bilerne fik skader, heraf 2 personer med alvorlige skader. Der var omkring 30 reddere i gang, fordelt på en lægebil, 5 ambulancer og en helikopter. Herudover var politiet til stede, da kørslen stadig foregik under normale færdselsregler – dog uden hastighedsbegrænsning.

Skaderne er vurderet til flere hundrede tusinde Euro, og flere af bilerne bliver ikke til biler igen, da redderne bl.a. måtte klippe 2 personer ud af bilerne.

Photo: Nuerburgring.de / Robert Kah

Som tidligere nævnt, er der ikke de store krav til bilerne og chaufførerne ved denne kørsel. Med en pris på blot 30 Euro per omgang i weekenden, eller 25 Euro på hverdagene, bliver mange folk tiltrukket af hastigheden og udfordringen i at køre i “Det Grønne Helvede”. Det eneste krav er at bilen er indregisteret og har en ansvarsforsikring, og at den kan køre minimum 60 kilometer i timen. Der er ikke krav om hjelm, og man må være ligeså mange i bilen, som der er sikkerhedsseler til.

I maj 2017 skete det seneste uheld på banen med dødelig udgang, men uheld med store materieller skader hører til dagligdagen. I tilfælde af skader på autoværn, er det op til køreren og/eller dennes forsikring at dække disse.

Udover at køre i ens egen bil, er der også mulighed for at leje en bil med bur for små 200 Euro. Dette kan meget vel være et meget sikre valg end at køre i sin egen bil. Der kan dog være en selvrisiko på adskillige tusinde kroner.

Den sikreste måde er at tage en passagertur i en Ringtaxi, hvor man kan være passager i enten en BMW, Audi eller Porsche, og blive kørt rundt af en kører med stor erfaring på banen. Det kan gøres for mellem 249 og 299 Euro. Så oplever man banen på en hurtig men sikker måde – også selvom man ikke selv sidder bag rattet.

Relaterede nyheder