5 Audi kørere mere på plads

De 24 sæder i de 12 Audi R8 LMS GT3 racere i årets ADAC GT Masters, bliver stille og roligt fyldt op.

Senest har Team ISR meldt deres to kørere ud. Det bliver de to Audi veteraner Frank Stippler og Filip Salaquarda. Salaquarda og Stippler har kørt sammen ved flere lejligheder, bl.a. i Blancpain GT Series.

ISR er et akronym for Igor Salaquarda Racing. Igor er far til Filip, men har også haft prominente navne som Daniel Ricciardo, Sam Bird, Sergei Sirotkin og Indy 500 vinder Alexander Rossi på teamet. Disse navne har alle været igennem deres Renault World Series 3.5 program, mens holdet de seneste år primært har fokuseret på GT ræs.

2018 bliver holdets første sæson i ADAC GT Masters, men både Frank Stippler og Filip Salaquarda har erfaring fra 2017 sæsonen, hvor de begge kørte for BWT Mücke Motorsport i hver deres Audi.

YACO Racing
Photo: Gruppe C Photography

YACO Racing vender tilbage med de samme to kørere for 5. år i træk. Rahel Frey og Philip Geipel kender efterhånden hinanden ud og ind. Ligesom hos ISR, er den ene af kørernes far, teamejeren. Uwe Geipel var selv racerkører, men startede i 2001 YACO Racing, som i første omgang deltog i Toyota Yaris Cup. I 2012 faldt valget så på ADAC GT Masters, hvor de i den første sæson kørte i en Chevrolet Camaro GT3, inden at de skiftede til Audi i 2013, og fik Frey med i købet. Hun er aktuelt den eneste fabrikskører hos Audi Sport.

Holdet har indtil videre taget to sejre i ADAC GT Masters, men målet er helt klart at få flere i 2018.

Phoenix Racing har også præsenteret deres tredje ud af de fire kørere, som holdet skal bruge i år. 18 årige Max Hofer skal køre holdets røde Audi R8 LMS GT3. Han kommer til dele sæde med Philip Ellis, som vi tidligere har præsenteret her på siden. Begge kørere har en baggrund i Audi Sport TT Cup. Hofer sluttede på 7. pladsen i TT Cup i 2016, inden at han skiftede til ADAC TCR Germany i 2017, hvor han sluttede på 11. pladsen.

ADAC GT Masters starter testkørslerne i slutningen af marts, inden at den første løbsweekend køres den 13.-15. april i Oschersleben.

Relaterede nyheder