Hürtgen skifter mærke

Claudia Hürtgen har gennem mange år været associeret med BMW, men der kommer et andet logo på køredragten i ADAC GT Masters i denne sæson.

Hun skal nemlig køre for RWT Racing i deres Corvette C7 GT3-R #13, hvor hun skal dele bil med Sven Barth.

RWT Racing starter deres 5. sæson i ADAC GT Masters, og 2018 bliver den anden fulde sæson med C7 modellen. Netop den model vandt 2017 Mesterskabet med Jules Gounon i Callaway Competition.

Sven Barth har kørt for holdet siden 2013 og kørte inden da bl.a. World Series by Renault, inden han skiftede over i standardvogne og GT biler. Indtil videre har han kørt en enkelt sejr hjem i ADAC GT Masters i 2014, men han snuppede derudover også et enkelt podie i 2017.

Claudia Hürtgen & Jeroen den Boer, Schubert Motorsport 2016
Photo: JJ Media

Claudia Hürtgen har 7 sejre i ADAC GT Masters, og et hav af podieplaceringer. Hun har også 4 starter på Le Mans samt 4 starter på Sebring. Hun har vundet den tyske Deutsche Tourenwagen Challenge to gange, og vandt VLN serien generelt i 2005, som den første kvinde i historien. Hun har været med til at udvikle både Z4 GT3 og M6 GT3 modellerne hos BMW, og er ofte blevet “sendt med bilen” hvis et hold har købt en bil, og de har manglet er hurtig og erfaren kører.

I 2007 vandt hun Nürburgring 24 timers løbet i SP6 klassen, i en BMW Z4 M-Coupe, kun 6 omgange fra den generelle sejr, som blev taget af en SP7 bil. I 2011 vandt hun 24 timers løbet i Dubai generelt med Augusto Farfus, Edward Sandström og Tommy Milner i en BMW Z4 GT3. Hun er en af de mest succesfulde kvinder i motorsport, men hun har skåret lidt ned på racerløbene i de seneste par sæsoner.

RWT Racing går efter at forsvare Trophy Mesterskabet, efter at Remo Lips vandt det for holdet i de seneste to sæsoner. Trophy Mesterskabet er for ikke-professionelle kørere over 30 eller semi-professionelle kørere over 35 år – en kategori som begge kørere falder ind under i 2018, med henholdsvis 37 og 46 år.

ADAC GT Masters sæsonen starter om knapt 2 måneder på Oschersleben, når den første afdeling skal køres den 13.-15. april.

Relaterede nyheder