Rallycross i snevejr

Det var et yderst mærkeligt vejr, da den anden afdeling af FIA World Rallycross Championship blev kørt i Portugal på Montalegre banen.

Faktisk var der snevejr i løbet af weekenden, som ikke just var det bedste vejr for kørerne – men trods alt koldere for Monster pigerne, som hovedsponsoren også havde med i Portugal.

Lørdagen forgik dog i flot solskin, med en knastør bane. Det var der nogle af kørerne, som ikke var så tilfredse med, så der var lidt brokken i hjørnerne.

Mens Sebastien Loeb var den hurtigste mand lørdag, skulle der også køres to Kvalifikationsheat søndag formiddag og middag.

Der startede det med våd bane, som dog tørrede op, men blev våd igen i løbet af dagen.

Photo: FIAWorldRallycross.com

Loeb var stadig førende efter Q3, men Andreas Bakkerud og Timmy Hansen havde godt med fart på, forud for Q4.

Og lige netop Bakkerud var den bedste mand efter de fire kvalifikationsheat.

Dermed var Andreas Bakkerud, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Kevin Hansen, Niclas Grönholm, Guerlain Chicherit i Semi 1, mens det var Sebastien Loeb, Timmy Hansen, Petter Solberg, Kevin Eriksson, Janis Baumanis og Timur Timerzyanov i Semi 2.

Bakkerud fik den bedste start, men det endte alligevel ved at Johan Kristoffersson kom først ud af Sving 1. De to Team EKS biler med Bakkerud og Ekström var næsten ved at falde over hinanden, så det udnyttede den forsvarende Mester. Chicherit og Grönholm var hurtigt i Joker Lap, mens Kevin Hansen desværre måtte udgå allerede på første omgang.

Ekström valgte at køre i Joker Lap på næstsidste omgang, og kom ud mellem Chicherit og Grönholm. Kristoffersson og Bakkerud nåede dog ud foran alle de andre, mens Chicherit var den sidste mand i finalen. Flot kørt i Chicherit i den helt nye Renault Megane RS.

Timmy Hansen
Photo: FIAWorldRallycross.com

Solberg og Timerzyanov stallede da de grønne lys tændte, men Sebastien Loeb tog starten. Timmy Hansen, Baumanis, Eriksson og Timerzyanov valgte allesammen at tage Joker Lap på første omgang. Eriksson og Baumanis stødte sammen i Sving 1 på anden omgang, så de begge to holdt hele stille. Midt under semifinalen begyndte regnen at falde hvilket hurtigt skiftede over til sne, hvilket gjorde forholdene endnu sværere for kørerne.

Det lykkedes Loeb at komme ud af Joker Lap millimeter foran holdkammerat Timmy Hansen, mens Solberg var kommet op på 3. pladsen. Timmy Hansen ville dog ikke køre bag holdkammeraten, og tog føringen på den næstsidste omgang. Det var også resultatet på Semi 2.

Med Kristoffersson og Hansen på første række, efterfulgt af Bakkerud og Loeb, var der virkelig lagt i kakkelovnen til et brag af en finale.

Der startede en kæmpe snestorm inden finalen skulle køres, og de stakkels tohjulstrukne Super 1600 biler kæmpede sig rundt på banen. Der lå simpelthen sne i afkørselsområderne!

Guerlain Chicherit
Photo: FIAWorldRallycross.com

Men World RX Supercars har firhjulstræk, så de burde ikke have problemer med sneen.

Bakkerud fik den bedste start, mens Loeb, Solberg og Chicherit valgte at kører direkte i Joker Lap. Dog fik Kristoffersson snuppet føringen på første sving, mens Bakkerud faldt helt tilbage på 3. pladsen efter Timmy Hansen. Timmy Hansen spandt på starten af 3. omgang og faldt derved tilbage på sidstepladsen.

Loeb var flyvende og hentede ind på Kristoffersson, mens Kristoffersson ventede helt til allersidste omgang med hans Joker Lap. Han havde dog så stor føring, at han stadig havde to sekunders føring efter han havde været igennem Joker Lap.

Johan Kristoffersson
Photo: FIAWorldRallycross.com

Dermed vandt Johan Kristoffersson også årets anden afdeling, mens Sebastien Loeb sluttede 2’er og Petter Solberg på en 3. plads. Andreas Bakkerud fik kørt en 4. plads hjem mens Guerlain Chicherit og Timmy Hansen blev femmer og sekser.

Efter dagens afdeling fører Johan Kristoffersson naturligt nok, efter to sejre. Andreas Bakkerud ligger 2’er mens Petter Solberg er kun et point bag landsmanden. Sebastien Loeb er 4’er foran Mattias Ekström og Timmy Hansen. Der er kun 17 point mellem de første 6 i mesterskabet, så absolut intet er afgjort endnu.

PSRX Volkswagen Sweden fører Holdmesterskabet foran EKS Audi Sport og Team Peugeot Total.

Om 14 dage køres årets 3. afdeling i FIA World Rallycross Championship i Belgien i Mettet på Circuit Jules Tacheny banen.

Relaterede nyheder