Startgridden til Indy 500 sat

Tony Kanaan blev den hurtigste mand udenfor Fast 9, i dagens kvalifikation til Indy 500.

A. J. Foyt Racing køreren slog sin unge holdkammerat Matheus Leist og Marco Andretti, i kampen om 10. startposition. Zachary Claman De Melo tog et stort hop op på startgridden i forhold til gårsdagens Bump Day, og skal starte løbet fra 13. position.

Takuma Sato hoppede også op 16. pladsen, hvilket var en væsentlig forbedring i forhold til lørdagen.

Alexander Rossi derimod faldt virkelig igennem. Han kørte 10. hurtigste tid i går, mens han blot skal starte løbet fra 32. position. En kæmpe skuffelse for Andretti køreren, der klagede over at bilen kørte meget mærkeligt, og han var tæt på at sætte den i muren. Conor Daly er den 33. og sidste kører i feltet.

Tony Kanaan
Photo: Indycar.com / Jim Haines

Danica Patrick var den første kører ude på banen i Fast 9. Hun startede med den bedste omgang, og blev gradvis langsommere og langsommere over de 4 omgange, med omkring one mile per hour.

Scott Dixon var den næste kører. Kun hans første omgang var bedre end Patricks, og var næsten one mile per hour langsommere end hende på gennemsnittet.

Josef Newgarden satte dagens hidtil hurtigste første omgang, hvorefter han dykkede på de to næste, hvorefter han kom op i fart igen til sidst. Det blev dog dagens hurtigste gennemsnit indtil videre.

Spencer Pigot lå hurtigt ud, men faldt stille og roligt af på den. Han kunne dog køre den ind bag Newgarden og foran Patrick.

Sebastien Bourdais havde en meget langsom opvarmningsomgang, men var godt oppe i fart på den første tællende omgang. Hans 3 omgang var dog for langsom, så han måtte nøjes med den næstbedste tid efter Newgarden.

Will Power var 4. sidste mand til at sætte tiden. Første omgang var dagens bedste, efterfulgt af en næsten identisk omgang. Farten faldt lidt på 3. omgang men kørte hurtig nok til at blive den nye hurtigste mand over 4 omgange.

Danica Patrick
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Simon Pagenaud skulle forsøge at overgå sine to Team Penske holdkammerater. Han startede med at sætte hurtigste opvarmningsomgang, og var den første mand i 229 miles på dagen. Hans fart droppede dog henover de 4 omgange, men var stadig den bedste mand – og ikke mindst franskmand.

Ed Carpenter skulle forsøge at bryde Penske dominansen. Og hans første omgang var 230.088 miles per hour – imponerende start. Anden omgang var marginalt langsommere, og tredje dykkede lidt igen. 4. omgang var et lille hak langsommere igen, men kørte alligevel med et gennemsnit på over 229 miles per hour – 369,5 km/t i gennemsnit.

Helio Castroneves var en sidste mand. Han kunne slet ikke følge Carpenters fart, og var også langsommere end mange af de andre konkurrenter. Tiden blev bare langsommere og langsommere for hver omgang, og endte med at kvalificere sig som 8. mand.

Dermed var Ed Carpenter på Pole Position for 3. gang ved Indy 500. Herefter fulgte Pagenaud, Power, Newgarden, Bourdais, Pigot, Patrick, Castroneves og Dixon.

Ed Carpenter
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Heldigvis har begge kvalifikationsdage været forskånet for uheld, så lige nu holder der 33 fuldt køreklare biler, og er helt klar til den kommende dage.

De kommer til at stå på flere testkørsler, inden at det store løb skal køres på søndag, med det grønne flag klokken 12.21 lokal tid (18.21 dansk tid).

Aktuelt er den eneste lovlige mulighed for at set det i Danmark er, hvis man kan modtage tyske Sport1. De sender nemlig løbet. Aktuelt er der ikke nogen af de danske sportskanaler som har programsat løbet.

Relaterede nyheder