14.108 dollars – i minuttet!

Hvem ville ikke gerne have en timeløn på 846.520 dollars?

Det tror jeg næppe, at der er nogen der vil takke nej til.

Men det er præcis hvad Indianapolis 500 vinder Will Power har tjent under dette års løb, hvis man dividerer præmiepengene ud på antallet af kørte minutter under løbet.

Løbet varede lige under 3 timer, og australieren vandt den nette sum af 2.525.454 dollars.

Det skal dog siges, at det er med kvalifikationen inkluderet.

Will Power
Photo: Indycar.com / Shawn Gritzmacher

Det er også derfor at Polemanden Ed Carpenter ikke kun kan glæde sig over andenpladsen i løbet, hvis han da ellers kan det, men også en præmiesum på 911.504 dollars.

Fordelingen af præmiepenge er ikke altid ligefrem med slutplaceringen i løbet, men har bl.a. også noget at gøre med om man har været i føring af løbet. Derfor scorede Sebastien Bourdais 348.829 dollars, selv om han udgik og blev scoret på 28. pladsen, mens Helio Castroneves på 27. pladsen, som ikke førte løbet på noget tidspunkt, kun kunne hive 205.305 dollars med hjem.

Minimumsbeløbet blandt de deltagende i år var 200.305, hvilket gik til Conor Daly, James Davidson, Jay Howard og Jack Harvey.

Indy 500 løbet er den enkeltstående event, hvor man kan vinde det højeste antal præmiepenge. Daytona 500 vinderen i NASCAR scorer lige omkring 1,5 millioner dollars, selv om løbet tager marginalt længere tid at køre.

Men præmiepengene går ikke altid direkte ind på kørernes konto. De fleste hold har en klausul i kontrakten, som beskriver hvor mange af pengene, der går til teamet – specielt på de mindre hold, hvor dele af præmiepengene direkte går til at drive bilen.

Relaterede nyheder