Meget roligere søndagsløb

ADAC GT Masters fik afviklet et søndagsløb på Zandvoort i Holland uden helt så meget dramatik som lørdagens løb.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Mathieu Jaminet og Robert Renauer havde taget Pole Position foran MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 med Indy Dontje og Maximilian Buhk og KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 med Klaus Bachler og Adrien de Leener.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 med Nicolai Sylvest og Kim Luis Schramm skulle starte løbet fra 28. startposition, i det 34 bils store felt, lige foran Mikkel Jensen og Timo Scheider i BMW Team Schnitzer #42.

Starten blev afblæst, og bilerne fik en ekstra opvarmningsomgang, da Aust Motorsport Audi #3 var lidt for hurtig på aftrækkeren, og trak ud af formationen, inden der blev givet grønt flag.

Da løbet blev givet frit, blev #3 en af de helt store tabere, og faldt langt tilbage i feltet, som om at bilen manglede effekt. Faktisk kørte de i pit efter første omgang, og udgik desværre af løbet.

AutoArena Motorsport Mercedes #84 var lige ved at få udbremset sig selv i Sving 1, og puffede let til MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48, men blev heldigvis på banen.

BWT Mücke Motorsport Audi #24 og #25 kyssede også hinanden rundt i Sving 1, men begge kunne også fortsætte rundt.

Start Race 2
Photo: Gruppe C Photography

Der var kontakt mellem GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 og BWT Mücke Motorsport Audi #25 på første omgang, hvilket gjorde at #82 fik en punktering på baghjulet.

Timo Scheider i BMW Team Schnitzer #42 var på vej frem i feltet, hvor han lå pres på Team Rosberg Lamborghini #53, i kampen om 24. pladsen. SÅ Scheider havde hurtigt genvundet noget af det tabte.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 kom desværre også i pit efter første omgang, med vikaren Marc Lieb bag rattet. Mekanikerne sendte ham tilbage på banen igen, men han pittede igen omgangen efter, og udgik af løbet.

Da der faldt til ro over feltet, kunne man konstatere at Precote Herberth Motorsport Porsche #99 lå forrest, efterfulgt af KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 og begge MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 samt #47.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 og Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #21 havde kontakt ind i Sving 1, da #19 dykkede meget sent. Få sving senere knækkede baghjulsophænget på #19 under høj fart, men heldigvis holdt Marco Mapelli den ude af autoværnet, men måtte parkere bilen. Sebastian Asch i #21 måtte også parkere bilen i pitten, da den havde fået for store skader efter kontakten.

Med 35 minutter tilbage på uret, startede de obligatoriske pitstop.

Orange1 by GRT Grasser var 0,1 sekund for hurtig i forbindelse med deres pitstop, så det fik de en drive-through straf for. Heldigvis undgik alle andre at lave den samme fejl.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99
Photo: Gruppe C Photography

Mens Precote Herberth Motorsport Porsche #99 beholdt føringen foran KÜS Team75 Bernhard Porsche #18, var AutoArena Motorsport Mercedes #84 kommet op på 3. pladsen foran MANN-FILTER Team HTP #48 og #47.

Der kom Safety Car på banen da løbsledelsen mente at GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 holdt på et lidt for farligt sted, men valgte at vente indtil alle havde pittet.

Heldigvis tog SC perioden kun en enkelt omgang, så løbet hurtigt blev givet frit igen.

Mikkel Jensen havde desværre ikke set SC skiltene, og fik uheldigvis lavet en overhaling, få sekunder for sent. Det kostede BMW Team Schnitzer #42 en drive-through straf for overhaling i gul flagzone.

AutoArena Motorsport Mercedes #84 fik overhalet KÜS Team75 Bernhard Porsche #18, i kampen om andenpladsen, med en perfekt overhaling i banens sidste sving. Robert Renauer i #99 havde dog et så pænt forspring, at Patrick Assenheimer i #84 havde en kæmpe opgave foran sig, hvis han også ville snakke med om sejren.

Med blot halvandet minut tilbage af løbet blev MRS GT-Racing BMW #14 smasket af banen af RWT Racing Corvette #13 i Tarzan Bocht, da #13 dykkede utroligt sent, var inde over græsset, og bankede ind i bagenden på den stakkels BMW. Ingen af bilerne så målflaget.

MRS GT-Racing BMW #14
Photo: Gruppe C Photography

Til gengæld var Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Robert Renauer og Mathieu Jaminet de første til at se det ternede flag, foran AutoArena Motorsport Mercedes #84 med Patrick Assenheimer og Raffaele Marciello samt KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 med Klaus Bachler og Adrien de Leener.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 med Kim Luis Schramm og Nicolai Sylvest fik kæmpet sig frem til 17. pladsen, lige i hælene på 15. og 16. pladsen. BMW Team Schnitzer #42 med Timo Scheider og Mikkel Jensen måtte tage til takke med 25. pladsen, efter deres drive-through straf.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 er efter weekendens resultater gået i front af ADAC GT Masters 2018, efterfulgt af Precote Herberth Motorsport Porsche #99 og Callaway Competition Corvette #1.

Om 14 dage er ADAC GT Masters tilbage på banen, når årets 11. og 12. afdelinger køres på Sachsenring i Tyskland.

Relaterede nyheder