VIR med GT kamp i 160 minutter

Virginia International Raceway lagde asfalt til årets 2. rene GT løb i WeatherTech SportsCar Championship 2018.

Ford Chip Ganassi Racing #67 havde taget Pole Position foran Porsche #911, BMW Team RLL #24 og Corvette Racing #3 med Jan Magnussen og Antonio Garcia ombord.

I GTD havde David Heinemeier Hanssons holdkammerat Jack Hawksworth taget Pole Position for 3GT Racing Lexus #15. Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 var toer, foran Turner Motorsport BMW #96 og 3GT Racing Lexus #14.

Inden weekenden var Ford Chip Ganassi Racing #67 i føring af GTLM Mesterskabet foran Corvette #3 og Ford #66. I GTD stillingen var Paul Miller Racing Lamborghini #48 førende foran Meyer Shank Racing Acura #86 og Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33. #48 og #86 skulle starte dagens løb fra henholdsvis 5. og 8. startposition.

3GT Racing Lexus #15, Turner Motorsport BMW #96, Wright Motorsports #96 etc
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Christina Nielsen og Patrick Long i Wright Motorsports Porsche #58 startede løbet fra 6. pladsen i GTD.

Da starten gik var BMW Team RLL de helt store vindere, som begge kom forbi Porsche #911 allerede i første sving.

Samtidig tog Jeroen Bleekemolen i #33 føringen i GTD foran Hawksworth i #15 og Bill Auberlen i #96.

Der var dog ballede senere på første omgang, hvor Corvette Racing #4 og Porsche #912 havde kontakt på baglangsiden. Det punkterede baghjulet på #912, så Earl Bamber måtte pitte med det samme. #912 fik en drive-through straf for at have skiftet bane.

Ford Chip Ganassi Racing #67
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage

Meyer Shank Racing Acura #93 pittede efter allerede 5 minutters racerløb, med et teknisk problem.

Garcia i Corvette Racing #3 gik til angreb på Patrick Pilet i Porsche #911, men den gule amerikaner kunne ikke komme forbi den hvide, røde og sorte tysker i første omgang. Efter intens pres fra spanieren, lykkedes det Garcia at passere franske Pilet.

Efter en halv times racerløb var top 6 i GTLM adskilt af mindre end 5 sekunder, mens top 4 i GTD blot havde 2 sekunder imellem sig.

Corvette Racing #3 & Porsche #912
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Ford Chip Ganassi Racing #67 var den første GTLM bil til at pitte. Dermed førte de to BMW Team RLL biler, indtil de pittede.

#67 kom dog i problemer, da de måtte pitte igen med et teknisk problem. Mekanikerne måtte skubbe bilen tilbage til garage, og i gang med at skifte koblingen.

David Heinemeier Hansson og Christina Nielsen var begge kommet i bilen i forbindelse med første GTD pitstop, og lå henholdsvis 2’er og 4’er i klassen.

Heinemeier Hansson fik dog ikke mange minutter i bilen inden han blev ramt af BMW Team RLL #25. #25 tabte bilen, da Alexander Sims kørte side om side med Dirk Müller. Sims og Müller kæmpede om en plads, mens Heinemeier Hansson bag skovlet af banen med høj hastighed. Han fik en punktering på højre baghjul, og ellers var der ikke nogen problemer med bilen.

Dommerne kiggede på sagen, og gav #25 en drive-through straf for kontakten.

BMW Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage

Porsche #911 var kommet i front af GTLM foran BMW Team RLL #24, Ford Chip Ganassi Racing #66 og Corvette Racing #3 med Jan Magnussen som chauffør. I GTD var Turner Motorsport BMW #96 i front foran Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 og Wright Motorsports Porsche #58 med Christina Nielsen bag rattet.

Porsche #911 gik dog op i røg, da motoren gav op. Det udløste en Safety Car, for at få Tandys bil fjernet.

Det udløste kø i pitlane, da alle GTLM biler på nær BMW Team RLL #24 pittede, for at få tanket op.

Efter pitstoppene var #24 i føring foran #3, #912 #66 #4 og #25. Ford havde fået liv i #67 igen, men var 10 omgange bagude.

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 & Scuderia Corsa Ferrari #63
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

GTD stillingen var Magnus Racing Audi #44 foran Scuderia Corsa Ferrari #63, Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33, 3GT Racing Lexus #14 og Wright Motorsports Porsche #58.

Da løbet blev givet frit igen, gik Christina Nielsen i #58 hurtigt til angreb på Dominik Baumann i #14, og kom forbi.

Der var drama for mesterskabsførende Paul Miller Racing Lamborghini #48 i GTD. Bryan Sellers og Katherine Legge i Meyer Shank Racing Acura #86 snittede hinanden, i en duel om føringen i mesterskabet. Begge biler kunne dog fortsætte ude på banen, men der var nogle kulfiber som blæste rundt i vinden på #48.

BMW Team RLL #25 var gået i føring af GTLM klassen, da de blev på banen længere end alle konkurrenterne. Sims skulle forsøge at få kørt nok forspring ud, så de også kunne beholde denne føring efter deres sidste tankstop i løbet.

3GT Racing Lexus #14
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Efter problemer tidligt i løbet, var Meyer Shank Racing Acura #93 gået i front af GTD klassen, foran Magnus Racing Audi #44.

Alt imens var der en tæt kamp mellem Patrick Long i Wright Motorsports Porsche #58 og Gunnar Jeannette i Scuderia Corsa Ferrari #63. Det lykkedes PLong at komme forbi, efter Jeannette havde kørt meget bredt i adskillige omgange.

Der var vild krig om føringen i GTD mellem #93 og #44 med let kontakt, og mens de to kæmpede, ville #33 også blande sig. Alt imens kom #14 tættere og tættere op top 3. Det endte med at Lally i #44 udbremsede #93, men det kom igen til kontakt mellem de to biler. Det udnyttede #33 til at komme forbi begge to, hvorefter Bleekemolen i #33 blev ramt bagi af Lally. Det udnyttede Baumann i #14 til at tage føringen i klassen.

Andy Lally i Magnus Racing Audi #44 fik en drive-through straf for kontakten med #33, og dermed var de ude af podiekampen.

Alexander Sims i BMW Team RLL #25 pittede med 24 minutter tilbage af løbet, og beholdt føringen af løbet. Jan Magnussen lå små 10 sekunder bagved på andenpladsen i Corvette Racing #3, med yderligere et par sekunder ned til Jesse Krohn i BMW Team RLL #24.

3GT Racing Lexus #14 & Meyer Shank Racing Acura #86
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Long var stadig på fremmarch i GTD, og var 4’er med 20 minutter tilbage af løbet – lige bag P3, mens begge hentede ind på P2. Legge lå på andenpladsen, men havde været en tur over græsset i #86, og kørte derfor med det ene øje på temperaturmålen på bilen.

Med 3 minutter tilbage af løbet var 1, 2 og 3 i GTD, #14 foran #86 og #58, kofanger mod kofanger. På løbets allersidste omgang forsøgte Legge i #86 at gå forbi førende Baumann i #14, men istedet gik Long i #58 forbi Legge i #86.

Dermed vandt 3GT Racing Lexus #14 med Dominik Baumann og Kyle Marcelli klassen foran Wright Motorsports Porsche #58 med Christina Nielsen og Patrick Long, mens Meyer Shank Racing Acura #86 med Katherine Legge og Mario Farnbacher.

BMW Team RLL #25 med Alexander Sims og Connor de Phillippi vandt løbet foran Corvette Racing #3 med Jan Magnussen og Antonio Garcia, mens Jesse Krohn og John Edwards i BMW Team RLL #24 sluttede på 3. pladsen. Det var den første sejr til BMW’s M8 GTE racer, som blev introduceret ved starten af denne sæson.

Efter weekendens racerløb er Jan Magnussen og Corvette Racing #3 gået i føring af GTLM Mesterskabet foran Ford Chip Ganassi Racing #67 og #66.

Paul Miller Racing Lamborghini #48 beholdt føringen i GTD foran Meyer Shank Racing Acura #86 og Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33.

Holdene er tilbage på banen den 8. og 9. september, hvor både GTD, GTLM og ikke mindst Prototyperne allesammen mødes på WeatherTech Laguna Seca til årets næstsidste afdeling af WeatherTech SportsCar Championship 2018.

Relaterede nyheder