Rodet start endte med godt racerløb

Continental Tire Monterey Grand Prix blev kørt på WeatherTech Laguna Seca, og var samtidig sæsonens næstsidste afdeling i WeatherTech Sportscar Championship.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 med Renger van der Zande og Jordan Taylor startede løbet foran de to Acura Team Penske #6 og #7, med henholdsvis Dane Cameron/Juan Pablo Montoya og Helio Castroneves/Ricky Taylor.

I GTLM havde Corvette Racing #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner taget Pole foran Ford Chip Ganassi Racing #66 med Joey Hand og Dirk Müller, inden Corvette holdkammeraterne #3 med Jan Magnussen og Antonio Garcia startede løbet fra 3. position.

GTD klassen havde Katherine Legge og Alvaro Parente som hurtigte par i Meyer Shank Racing Acura #86 foran Paul Miller Racing Lamborghini #48 med Bryan Sellers og Madison Snow, mens Ben Keating og Jeroen Bleekemolen i Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 havde været 3. hurtigste bil.

Christina Nielsen og Patrick Long i Wright Motorsports Porsche #59 startede løbet fra P4, mens David Heinemeier Hansson sammen med Jack Hawksworth i 3GT Racing Lexus #15 skulle starte fra 7. position.

Paul Miller Racing Lamborghini #48, Magnus Racing Audi #44, Scuderia Corsa Ferrari #64
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Der var dramatik allerede inden bilerne kom til det grønne flag, hvor der blev skubbet og mast i midterfeltet. Mustang Sampling Cadillac #5 med Joao Barbosa blev ramt af JDC-Miller Motorsports #99 med Misha Goikhberg, hvilket sendte #5 ud i et vildt spin, med GTLM bilerne flyvende om ørerne på ham. Ford Chip Ganassi Racing #66 klippede bagenden af #5, hvilket rykkede forhjulet af Dirk Müllers bil. Nick Tandy i Porsche #911 kunne heller ikke undgå den sorte Cadillac racer, og ramte direkte ind i siden på stakkels Barbosa. #911 var den eneste af de 3 biler, der kunne køre derfra og kom tilbage til pitten, hvor mekanikerne kunne gå i gang med at reparere.

Efter 15 minutters oprydning blev løbet givet frit. Begge Acura racere var kommet i front af Prototype klassen, men der var masser af ballade i GTD feltet.

Der blev presset på og skubbet mellem 3GT Racing Lexus #14 og Meyer Shank Racing Acura #86, mens Turner Motorsport BMW #96 helt uforskyldt også blev indblandet i sammenstødet. Værre gik det for Meyer Shank Racing Acura #93, hvor store dele af fronten blev kørt af, og motorhjelmen klappede op, så stakkes Justin Marks med nød og næppe kunne finde tilbage til pitten.

Det udløste endnu en SC periode, så der kunne blive ryddet op.

Ford Chip Ganassi Racing #66
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Whelen Engineering Cadillac #31 pittede ved en fejl, inden pitlane var åben, og måtte derfor køre hele vejen igennem pitten, stoppe ved udkørslen, og se alle konkurrenterne passere ude på banen.

Da pitten endelig åbnede, udnyttede en stor del af feltet muligheden for at tanke og få 4 nye dæk på.

Selv under Safety Car foregik der ting og sager ude på banen. Tequila Patron ESM Nissan #2 og JDC-Miller Motorsports ORECA #99 lå og bankede skærme UNDER SC, da de to var uenige om, hvem der var kommet først ud af pitten, efter deres pitstop. Det var noget som dommerne kiggede på.

CORE autosport ORECA #54 stoppede ude på banen, hvor Jon Bennett stoppede lige før pitindkørslen, og ventede på at de først 30 minutter af løbet var gået, så de kunne skifte over til Colin Braun, som derved kunne køre resten af løbet uden køreskifte.

Da der blev givet grønt flag igen, overhalede Whelen Engineering Cadillac #31 med det samme JDC-Miller Motorsports ORECA #85, i kampen om 10. pladsen.

Corvette var 1-2 i GTLM med #4 foran #3, efterfulgt af BMW Team RLL #25.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

I GTD var Paul Miller Racing Lamborghini #48 gået i front foran Wright Motorsports Porsche #58 og Meyer Shank Racing Acura #86.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 kørte pludselig langsom ude på banen, med røg ud af bagenden på bilen. Jordan Taylor måtte parkere bilen ude på banen, hvilket udløste dagens 3. SC periode.

Hele GTLM feltet nåede ind lige før pitten lukkede, så de kunne få tanket og skiftet dæk. Det gjorde at de to Corvette racere byttede plads, så Magnussen i #3 førte foran Gavin i #4.

Løbet blev genstartet, men der var igen ballade i Sving 1, hvor Tequila Patron ESM Nissan #22 spandt rundt, efter Pipo Derani forsøgte at dykke på JDC-Miller Motorsports #99. Derani kom dog videre, men måtte arbejde sig hele vejen igennem feltet.

Omgangen efter var Ford Chip Ganassi Racing #67 en tur igennem gruset, efter at have banket fælge med Corvette Racing #4. Det knækkede styretøjet på #67, så de måtte pitte og foretage en længerevarende reparation.

BMW Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Paul Miller Racing Lamborghini #48 faldt tilbage fra føringen i GTD til 6. pladsen, da dækkene var fuldstændig færdig på Madison Snows bil. De fik dog pittet, og skiftet over til Bryan Sellers.

Mazda Team Joest #55 var kommet op på andenpladsen i løbet, efter første pitstop runde, mens den anden Mazda #77 var P4.

Meyer Shank Racing Acura #86 var kommet i front af GTD foran 3GT Racing Lexus #14 og Turner Motorsport BMW #96.

BMW Team RLL #24 var i front af GTLM foran Porsche #912 og Corvette #3, dog med en lidt anden pitstrategi for #24 og #912.

Mazda Team Joest #77 kunne ikke få bilen startet igen efter dagens andet pitstop. Det kostede dem en omgang, inden at de fik liv i bilen igen. Det er ikke første gang i år, at de har haft problemer med at få bilen startet efter et pitstop, så der er helt sikker noget der skal kigges på forud for 2019 sæsonen.

Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya lavede en kørerfejl på vej ud af pitlane, hvor han var en tur igennem gruset, inden han kom tilbage på banen.

Meyer Shank Racing Acura #86, Paul Miller Racing Lamborghini #48, Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Turner Motorsport BMW #96 kørte langsomt ude på banen, hvor Bill Auberlen forsøgte at kravle bilen tilbage til pitten. Men sådan gik det ikke, hvor han gik i stå på vej op af bakken.

Flere af holdene nåede at pitte, lige inden der kom Safety Car på banen på grund af den strandede #96. Desværre nåede Corvette Racing #3 lige nøjagtig ikke ind, hvilket kostede dem dyrebare placeringer i GTLM feltet.

Mazda Team Joest #55 var kommet i front af løbet foran Whelen Engineering Cadillac #31 og Acura Team Penske #6. I GTLM var BMW Team RLL #24 foran Corvette #3 og #4, mens Meyer Shank Racing Acura #86 førte GTD foran 3GT Racing #14, Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 og 3GT Racing Lexus #15. Wright Motorsports Porsche #8 var helt tilbage på 10. pladsen – men også her var bilerne på forskellige strategier.

Da løbet blev genstartet, sprang Garcia i #3 straks op på førstepladsen i GTLM.

Ford Chip Ganassi Racing #66 og #67 var blevet repareret nok til at de kunne komme tilbage på banen, og forsøge at score flere point i dagens løb. De var begge med i mesterskabskampen, så alle point kunne blive vigtige mod slutningen af sæsonen.

I GTD var der krig fra 5. til 12. pladsen, som kørte på en lang stribe.

Mens Harry Tincknell i Mazda Team Joest #55 havde en 13 sekunders føring, lå #31, #6, #7, #22, #54 og #52 indenfor blot 4 sekunder af hinanden.

Derani i #22 var virkelig på fremdrift, og var helt oppe på P4, og på jagt efter en podieplads.

Mazda Team Joest #55, Mazda Team Joest #77, AFS/PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Tequila Patron ESM Nissan #2 begyndte at ryge fra baghjulet, efter Ryan Dalziel havde haft kontakt med AFS/PR1 Mathiasen Motorsports ORECA #52. Det fik Gustavo Yacaman i #52 en drive-through straf for.

Med ca. 45 minutter tilbage af løbet, startede dagens sidste pitstop runde. Her havde 3GT Racing Lexus #14 problemer med at få skiftet det ene af hjulene, så de tabte værdifulde sekunder.

De to Acura Team Penske biler gik til angreb på hinanden, da Juan Pablo Montoya i #6 ikke længere ville køre bag Ricky Taylor i #7. Det kom til lidt gnubben mellem de to biler, men ikke noget alvorligt, og #6 kom foran.

#55 spandt med 33 minutter af løbet, og måtte vente i meget lang tid, inden at der kom et hul i trafikken. Det var efter kontakt med AFS/PR1 Mathiasen Motorsports ORECA #52, men det var Tincknell i #55 som dykkede lidt for sent. Den dum og dyr fejl, på vej mod en ellers sikker Mazda sejr.

Med en halv time tilbage af løbet var #22 i front foran #6, #7, #54, #31 og #55 i Prototyperne. BMW Team RLL #24 var foran #25 og Porsche #912 i GTLM, med #73 foran #33 og #48 i GTD.

Acura Team Penske #6 faldt dog tilbage i feltet, så #7 og #54 nu var 2’er og 3’er, mens #54 lå helt oppe under bagvingen på #7, med 20 minutter igen.

Top 4 i GTD var blot halvandet sekund fra hinanden, med 11 minutters racerløb tilbage. #73 var foran #33, #48 og #86.

BMW Team RLL #24 måtte pitte med 8 minutter tilbage af løbet, og mistede derfor føringen i GTLM.

Meyer Shank Racing Acura #86 var på fremdrift i GTD, hvor Alvaro Parente først overhalede Paul Miller Racing Lamborghini #48 og derned Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33. Og så var sigtekortet stillet ind på Park Place Motorsports Porsche #73, som han passerede en omgang senere.

Med 3 minutter tilbage af løbet var der mere kontakt mellem racerbiler. Acura Team Penske #7 kørte ind i Scuderia Corsa #63 og #64, hvilket knækkede baghjulsophænget hos Ricky Taylor i #7. Det kostede ham en ellers sikker podieplads i løbet.

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #22
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #22 med Pipo Derani og Johannes van Overbeek vandt løbet foran CORE autosport #54 med Colin Braun og Jon Bennett og Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya og Dane Cameron.

I GTLM vandt BMW Team RLL #25 med Connor de Phillippi og Alexander Sims, foran Porsche #912 med Laurens Vanthoor og Earl Bamber, med Jan Magnussen og Antonio Garcia i Corvette Racing #3 som 3’er.

Meyer Shank Racing Acura #86 med Katherine Legge og Alvaro Parente vandt GTD klassen foran Park Place Motorsports Porsche #73 med Patrick Lindsey og Jörg Bergmeister, og Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 med Jeroen Bleekemolen og Ben Keating snuppede den sidste plads på podiet.

David Heinemeier Hansson og Jack Hawksworth i 3GT Racing Lexus #15 sluttede på 7. pladsen i GTD, mens Wright Motorsports Porsche #58 med Christina Nielsen og Patrick Long sluttede 11’er i klassen.

Dagens løb var noget der virkelig ruskede op i Mesterskabsstillingerne. Whelen Engineering Cadillac #31 fører foran CORE autosport ORECA #54 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10. Acura Team Penske #6 og JDC-Miller Motorsports ORECA #99 er de sidste to biler, som har teoretiske muligheder for at vinde Prototype Mesterskabet, men så skal de tre foranliggende virkelig kvaje sig.

I GTLM har Corvette Racing #3 udbygget føringen til Ford Chip Ganassi Racing #67 og #66. Såfremt #3 starter løbet, så kan de ikke slutte dårligere end 2’er i mesterskabet, og så længe at de slutter i top-5 i finaleløbet, er det lige meget hvor #67 slutter. #66 kan kun vinde Mesterskabet, hvis #3 slet ikke starter løbet.

Paul Miller Racing Lamborghini #48 beholdt føringen i GTD, efterfulgt af Meyer Shank Racing Acura #86 og Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33. Scuderia Corsa #63 har en lille teoretisk mulighed for at genvinde titlen igen i år, men så skal #48 ikke tage starten af løbet – hvilket for øvrigt også er eneste mulighed for #33 til at få en indflydelse.

Alt dette bliver af gjort den 13. oktober, når 10 timers løbet Petit Le Mans på Road Atlanta køres.

Relaterede nyheder