Våd FP1 på Spa

Det blev en våd FP1 på Spa Francorchamps, da årets 5. afdeling af European Le Mans Series skulle køres i dag ved middagstid.

Formiddagen igennem havde det regnet forholdsvis kraftigt, men ved starten af træningen kom der kun lidt finregn, så banen blev ved med at være fugtig.

Vi havde lidt små spin og afkørsler hist og pist, men ikke det helt store. AT Racing #9 kørte rundt med en bagende af bilen, som ikke matchede resten af bilens farver, og G-Drive Racing #40 havde et let kys med barrieren, men uden skader på bilen.

Banen tørrede op til sidst, så nogle hold valgte at skifte til Intermediates, hvilket gav et lidt rodet billede, og nogle store afstande mellem de hurtigste og langsomste i klasserne.

Racing Engineering #24
Photo: JJ Media

Racing Engineering #24 med Norman Nato var den hurtigste bil i LMP2 kategorien foran APR- Rebellion Racing #31 med Gustavo Menezes og Nicolas Lapierre i DragonSpeed #21. Danske High Class Racing #49 kørte 11. hurtigste tid, hvor Dennis Andersen satte tiden til sidst i træningen.

Cool Racing #4 med Antonin Borga var hurtigst i LMP3 klassen, foran Inter Europol Competition #13 med Jakub Smiechowski og AT Racing #9 med Yann Clairay, som denne weekend er uden Mikkel Jensen, da han kører sæsonfinale på Hockenheim i ADAC GT Masters.

Cool Racing #4
Photo: JJ Media

Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen, Alex Kapadia og Colin Noble var 5. hurtigste i LMP3 klassen.

Matteo Cairoli beviste igen igen sine færdigheder bag rattet, og slog alle LMP3 bilerne med Proton Competition Porsche #88. Holdkammeraten Marvin Dienst i #77 var små 3 sekunder langsommere – men altså den næsthurtigst i GTE. Ebimotors Porsche #80 beviste at den fugtige asfalt var Porsche vejr, hvor Fabio Babini satte 3. hurtigste tid.

Proton Competition Porsche #88
Photo: JJ Media

Senere i dag er der bronzetest, hvor alle de bronzerangerede kørere får mulighed for at teste lidt mere på banen, mens Fri Træning 2 køres lørdag formiddag.

Relaterede nyheder