To dages ELMS test gennemført

European Le Mans Series har gennemført deres to dages test, forud for åbningsløbet på Circuit de Barcelona-Catalunya, som køres denne weekend.

Generelt set forløb de to dage godt ude på banen, men vi undgik ikke helt skadede biler.

Ultimate #35 havde en afkørsel under mandagens første træning, hvilket skadede bagenden af Ligier JS P320 raceren. De var tilbage på banen igen tirsdag morgen.

Grid Motorsport by TF Aston Martin #97 havde en afkørsel tirsdag formiddag, hvor der kom store skader på chassis’et. Heldigvis var Martin Berry ok, men holdet er i gang med at finde en løsning til weekenden, da bilen umiddelbart var for skadet til at kunne køre videre.

RLR MSport #15 kørte rundt med kun dele af deres design på racerbilen. Michael Jensen, Nick Adcock og Gael Julien havde haft en testdag for halvanden uge siden, og her var der en mindre afkørsel, så noget af bilens bodywork var blevet beskadiget. Men de sædvanlige røde, gule og sorter farver, som Jensen og Adcock plejer at køre med, er snart at finde på bilen igen.

Formula Racing Ferrari #50 med Nicklas Nielsen samt Johnny og Conrad Laursen var ikke til stede ved de to dages test, da holdet havde været ude at teste på Spa Francorchamps for et par uger siden, og havde en afkørsel der, som skadede bilen. Hele garagen er stillet op og indrettet i pitten, så de burde være klar til at kunne træne med fra fredag morgen.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

I LMP2 kategorien var United Autosports #22 hurtigst i den første og sidste af de fem træninger, mens Duqueine Team #30, Nielsen Racing #27 med David Heinemeier Hansson, Will Stevens, og Nico Pino, og Panis Racing #65 var hurtigst i de andre træninger.

COOL Racing #37 med Ritomo Miyata, Lorenzo Fluxa, og Malthe Jakobsen var oftest med i den sjove ende af feltet, men som altid er det svært at bedømme tiderne på tværs af 5 sessioner, med skiftende temperaturer, og ikke mindst, forskellige brændstofmængder i tankene.

COOL Racing #47 Paul-Loup Chatin, Alejandro Garcia, og Frederik Vesti var i top-6 i to af sessionerne, og slog også holdkammeraterne i to sessioner.

Føromtalte Nielsen Racing #27 med DHH i raceren, var tendentielt længere nede på resultatlisten, udover i aftentræningen mandag, men her gælder det også mere om at få en stabil bil, som danskeren som Sølvkører kan føle sig tryg i, end at gå efter ultimativ fart over en omgang.

I LMP2 Pro/Am var der en god blanding af hold på P1. Richard Mille by TDS #29 var hurtigst i to træninger, Team Virage #19 i aftentræningen, DKR Engineering #3 i den første tirsdags træning, mens Nielsen Racing #24 satte bedste tid i den sidste træning.

I år er der ikke nogen danskere med i LMP2 Pro/Am.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

LMP3 klassen havde Team Virage #8 hurtigst i de to første træninger, inden Eurointernational #11 var hurtigst i aftentræningen. RLR MSport #15 med føromtalte Jensen blandt kørerne var hurtigste bil i tirsdagens første træning, mens WTM by Rinaldi Racing #12 var den hurtigste bil, tirsdag eftermiddag.

Blandt LMGT3 bilerne, så det ud til at gå rigtig god for Ferrari racerne. Kessel Racing #57 var den hurtigste i 1. og 5. træning, mens GR Racing #86 var hurtigst i 3. og 4. træning. Kun Racing Spirit of Le Mans Aston Martin #59 kunne bryde den dominans, under den anden træning, mandag eftermiddag – men det var så også med fire italienske hingste lige i nakken.

Iron Dames Porsche #85 med Rahel Frey, Sarah Bovy, og Michelle Gatting lå og boblede rundt i midterfeltet, men holdet kørte heller ikke nær så meget som visse af konkurrenterne. 195 omgange, mod 338 for Kessel Racing Ferrari #57, der var den LMGT3 bil, som kørte allermest.

Racing Spirit of Le Man Aston Martin #59 & Team Virage #19
Photo: JJ Media

Men som altid er testkørsler en ting, kvalifikation noget andet – og bortset fra det ene point, som man giver til Pole Position, er det først på søndag, at de rigtige point skal deles ud.

Relaterede nyheder