ADAC har 2019 kalenderen klar

ADAC har annonceret kalenderen til ADAC GT Masters samt ADAC Formel 4 i den kommende sæson.

Sæsonen starter igen på Oschersleben i april, inden Most (kun GT), Red Bull Ring, Zandvoort, Nürburgring, Hockenheim, mens finaleløbet køres på Sachsenring i september måned.

Dermed har ADAC taget ved lære af den kalenderforvirring som der var op til 2018 sæsonen. Der var bl.a. også snak om Lausitzring, som endte med at blive til Most, mens ADAC F4 havde 3 weekender sammen med ADAC GT Masters, 3 weekender med DTM samt en weekend med Formel 1. Det betød samtidig at F4 fik hele tre løb på Hockenheim, hvilket ikke just er nogen udfordring for de unge kørere. Det kunne også aflæses i deltagerantallet.

Der vil igen blive forsøgt at få en aftale for F4 på plads med Formel 1 omkring løbet på Hockenheim, men den er ikke underskrevet endnu.

Deltagerantallet i ADAC GT Masters har til gengæld været rigtig flot hele sæsonen igennem. Det har lagt på 35+ biler, og kun tekniske problemer under weekenderne, har givet udslag på startgridden.

Det er første gang siden 2008 at Sachsenring afholder sæsonfinalen. Ellers har Hockenheim haft æren af dette gennem de seneste mange sæsoner.

Sachsenring, Race 2 2018
Photo: Gruppe C Photography

Løbene bliver igen live streamet på YouTube samt deres hjemmeside. Dertil sender Sport1 også alle løbene på live-tv.

Udover ADAC GT Masters og ADAC Formel 4, kommer ADAC GT 4 Germany, ADAC TCR Germany samt Porsche Carrera Cup Deutschland også til start ved 6 ud af de 7 weekender.

Holdene kan begynde at tilmelde sig fra 3. december indtil 14. december. Herefter deles de første 28 starttilladelser i ADAC GT Masters ud, mens arrangørerne forbeholder sig ret til selv at fordele de sidste 6 pladser. Dermed er der en grænse på 34 startende ADAC GT Masters biler i 2019. Der plejer at være rift om pladserne, så derfor er det de hold som først får tilmeldt sig, som får de 28 pladser.

 

Kalenderen for 2019 ser ud som følger – med forbehold for ændringer:

26.-28. april Oschersleben

17.-19. maj Most (kun ADAC GT Masters)

7.-9. juni Red Bull Ring

26.-28. juli Hockenheim (Kun ADAC Formel 4, med Formel 1) – TBC

9.-11. august Zandvoort

16.-18. august Nürburgring

13.-15. september Hockenheim

27.-29. september Sachsenring

Relaterede nyheder