Tequila Patron ESM med to stjerner og to gange afsked

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports stiller til start ved Motul Petit Le Mans med to stjerner, til at hjælpe de allerede kendte navne i bilerne.

Når finalen i årets WeatherTech Sportscar Championship køres på Road Atlanta banen i Georgia staten, stiller holdet op med Scott Sharp, Ryan Dalziel og Norman Nato i #2, mens Johannes van Overbeek, Pipo Derani og Timo Bernhard skal køre #22.

Nato og Bernhard erstatter Oliver Pla og Nicolas Lapierre, som ellers plejer at være ekstra kørere på de to biler ved langdistanceløbene. Pla og Lapierre skal køre på Fuji banen i Japan i FIA World Endurance Championship løbet samme weekend, og da disse programmer har førsteprioritet, har ESM måtte ud at finde nye kørere til bilerne.

Faktisk er Nato i sig selv en erstatning af en erstatning. Holdet havde oprindelig annonceret at Antonio Giovinazzi skulle have hjulpet med i #2, men han er med den nye Formel 1 kontrakt hos Alfa Romeo Sauber F1 Team, har han fået besked på at fokusere på denne. Giovinazzi fik sin sportsvognsdebut på Le Mans i juni 2018, hvor han kørte for AF Corse teamet i GTE Pro.

Norman Nato deltager til dagligt i European Le Mans Series for Racing Engineering, hvor han sjovt nok deler bil med Olivier Pla – ja, sådan er verden så lille. Aktuelt indtager han andenpladsen i ELMS LMP2 Mesterskabet sammen med Paul Petit. Nato har baggrund i formelbilssporten, hvor han bl.a. har været holdkammerat med Kevin Magnussen hos DAMS i Formula Renault 3,5. Efter sporet var gået lidt koldt indenfor formelbilerne, skiftede han i 2018 sammen med Racing Engineering over i LMP2 klassen, og havde også sin første Le Mans start for holdet i juni måned.

Tequila Patron ESM #2 & #22
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Timo Bernhard kræver næppe den store præsentation, men den dobbelte Verdensmester i FIA World Endurance Championship for Porsche, 3 dobbelte Le Mans 24 timer vinder for Audi og Porsche, 5 dobbelte Nürburgring 24 timer vinder for Porsche, dobbelte American Le Mans Series Mester for Penske Racing (Porsche) og meget meget mere. Han har sig eget Porsche KÜS Team75 Bernhard hold, som deltager i Nürburgring 24 timer, Spa 24 timer samt ADAC GT Masters. Og så var det ham som satte den superomgang med Porsche 919 Hybrid Evo på Nürburgring i juni måned.

Petit Le Mans bliver samtidig afskedsløbet for Johannes van Overbeek. Den 45 årige racerkører har valgt at indstille den professionelle karriere, efter 16 sæsoner i sportsvognsverdenen. Efter 4 sæsoner hos Flying Lizard Motorsports i deres Porsche 911 GT3-RSR bl.a. på Le Mans, samt nogle sæsoner is Grand-Am, skiftede han til ESM i 2010, hvor han har været med til køre i alt fra Ferrari’er i GT2 til Ligier LMP2 racere i både FIA World Endurance Championship samt WeatherTech Sportscar Championship.

I 2017 og 2018 har holdet deltaget med to Nissan DPi bilerne, som er baseret på det franske Ligier chassis samt Nissan NISMO GT-R motoren som ligger i deres GT3 racere. Holdet har været kendt som Tequila Patron Extreme Speed Motorsports gennem alle sæsonerne, bl.a. i kraft af teamets medejer Ed Brown, da han også ejede Tequila Patron. Det har han nu solgt til Bacardi koncernen, som ikke ønsker at fortsætte sponsoraterne i motorsport. Derfor er holdet på jagt efter en ny titelsponsor forud for 2019 sæsonen. Planen er dog at fortsætte i IMSA serien samt med Nissan bilerne, men holdet har ikke programmet fuldstændig på plads endnu.

Den 21. udgave af Motul Petit Le Mans køres den 13. oktober.

Relaterede nyheder