Ericsson skriver under med SPM

Marcus Ericsson bliver ny Indycar kører hos Schmidt Peterson Motorsports.

Den svenske Formel 1 kører stod uden sæde, når 2018 sluttede. Derfor gik han og hans investorgruppe straks på jagt efter et nyt team udenfor Formel 1.

Ericsson bliver holdkammerat med James Hinchcliffe hos SPM. Hinchcliffe fortsætter i Arrow Electronics Honda #5, mens Ericsson skal køre i bil nummer 7 – et startnummer som SPM teamet også tidligere har brugt.

Bil nummer 6 kommer til at stå åben. Det er den bil som Robert Wickens kørte i gennem 2018, indtil hans alvorlige uheld i Pocono. Wickens er i øjeblikket i gang med genoptræning, da uheldet har efterladt ham lam i ned halvdel af kroppen. Lægerne håber dog stadig på at kunne få ham tilbage til fuld førlighed, men det er endnu for tidligt at sige, om det kan lade sig gøre, og hvor længe at det kommer til at tage.

SPM arbejder fortsat sammen med Meyer Shank Racing, som har Jack Harvey som kører, og her er planen at Harvey skal køre 10 afdelinger i 2019.

Marcus Ericsson
Photo: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Marcus Ericsson er tidligere mester i Formel BMW UK og Japansk Formel 3, og har derudover også deltaget i bl.a. engelsk Formel 3 samt GP2.

Den 28-årige racerkører har kørt 5 sæsoner i Formel 1. I 2014 kørte han for Caterham F1 Team, mens de seneste 4 år har været hos Sauber F1 Team, som nu kendes som Alfa Romeo Sauber F1 Team. Netop Alfa Romeo delen er årsagen til at han står uden F1 sæde næste år. Her har Ferrari placeret Antonio Giovinazzi og Kimi Räikkönen i den kommende sæson.

Ericsson har en god økonomisk støtte fra hjemlandet. Blandt andet har ejeren af Tetra Pak støttet ham, og ikke mindst Sauber holdet økonomisk gennem adskillige sæsoner. Det er endnu uklart, om de svenske mælkekartoner får en fremtrædende plads på SPM Honda #7, eller om der kommer andre sponsorer på bilen.

Marcus Ericsson bliver den anden svensker i serien i 2019, efter Felix Rosenqvist blev annonceret hos Chip Ganassi Racing.

Relaterede nyheder