Porsche annoncerer første Formel E kører

Porsche har annonceret deres første kører til ABB FIA Formula E Championship.

Den tyske bilfabrikant stiger ind i serien fra Sæson 6, altså den der starter i efteråret/vinteren 2019. Derved har holdet omkring 8 måneder at teste i, inden bilernes homologering bliver låst for sæsonen.

Det bliver en gammel kending af holdet, Neel Jani, der skal stå for de første testkørsler af bilen, og herefter hoppe i løbssædet i 2019/20 sæsonen. Holdets anden kører bliver annonceret på et senere tidspunkt – men mon ikke at Brendon Hartley, som stadig er Porsche fabrikskører, er et meget godt bud på sædet, med al hans erfaring fra både Porsche 919 Hybrid raceren, og ikke mindst Toro Rosso Formel 1 bilen det seneste års tid.

Neel Jani, Porsche Formula E Gen 2
Photo: Porsche Motorsport

Jani vandt både 24 timers løbet på Le Mans samt FIA World Endurance Championship titlen i 2016, og kørte herefter også 2017 sæsonen, indtil holdet lukkede ned.

Schweizeren fik herefter en aftale med Rebellion Racing, i deres private LMP1 racer, men beholdt stadig Porsche fabrikskører visitkortet, og har deltaget i forskellige Porsche arrangementer gennem 2018. Det var også ham som slog banerekorden på Spa Francorchamps i foråret 2018, med den modificerede Porsche 919 Hybrid Evo, som senere også kørte historiens hurtigste omgang på Nürburgring Nordschleife med Timo Bernhard bag rattet.

Testkørslerne med den nye Gen 2 bil starter snart for Porsche og Neel Jani.

Relaterede nyheder