Dramatisk sidste omgang i Misano

ABB FIA Formula E World Championship 2023/24 blev for anden gang i denne weekend kørt på Misano banen i Italien, hvilket var den 7. afdeling af denne sæsons mesterskab.

Ligesom ved gårsdagens løb, var der mange tekniske straffe til kørerne/holdene under træningen. 6 biler blev taget med for lidt strøm på batteriet, som de fik bøder for.

Heldigvis faldt der ikke nogen straffe af den art under kvalifikationen, så Jake Hughes i NEOM McLaren kunne starte fra Pole Position, foran Jean-Eric Vergne i DS Penske, Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche, Nico Müller i ABT Cupra, Sam Bird i NEOM McLaren, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Robin Frijns i Envision Racing, Nick Cassidy i Jaguar TCS Racing, Jake Dennis i Andretti, og gårsdagens vinder og nu mesterskabsførende Oliver Rowland i Nissan på P10.

Modsat gårsdagens løb, var dagens løb kun på 26 omgange, hvilket krævede mindre energibesparing, og derfor formentlig et andet type løb, hvor der kunne gives mere gas over alle omgangene.

Misano E-Prix 2024 start Race 2

Det blev en rolig start på løbet, uden kontakt gennem de første sving.

Hughes holdt fast i føringen, mens Cassidy igen vandt placeringer på de første omgange, og hurtigt var fremme på P3, efter at være startet 8’er.

Jake Hughes var blandt de første som aktiverede Attack Mode, og det sendte ham ned på 3. pladsen.

Cassidy aktiverede også Attack Mode, men han valgte at blive ude foran, mens både Hughes og JEV var faldet tilbage, for at spare på deres strøm.

Müller gik i front af feltet, hvilket var første gang i år.

Robin Frijns stoppede i Sving 7, efter han lå side om side med Edoardo Mortara og Antonio Felix da Costa og havde kontakt, og det ødelagde frontvinge og styretøj. Det udløste en Safety Car, så bilen kunne bjærges.

Det tog heldigvis ikke lang tid, inden løbet blev givet frit igen.

Nato kørte op i bagenden af JEV, og måtte pitte efter en ny frontvinge.

Nico Müller

Rowland tog føringen af løbet, foran Wehrlein og Dennis. Alt imens var Hughes faldt tilbage til 7. pladsen, da han nu skulle spare meget på strømmen.

Sebastien Buemi pittede med skader på bilen. Dermed var det en skidt dag for begge Envision racere, med Frijns udgået.

Bird blev skubbet af banen ikke blot en gang, men hele to gange, hvilket frustrerede ham voldsomt over radioen.

Evans holdt pludselig stille ude på banen i Sving 9, men fik liv i raceren igen, og pittede herefter.

Wehrlein tog føringen af løbet, og havde over 2 procent mere strøm på batteriet end Rowland.

Antonio Felix da Costa pittede med tekniske problemer. Så fra hvad der så ud til at være en fantastisk weekend, endte det altså med en weekend helt uden point.

Rowland tog føringen af løbet fra Wehrlein, mens Dennis også på lur på P3.

Safety Car perioden havde været så kort, at der ikke blev tilføjet nogle omgange til løbet.

Dennis vandt faldet lidt tilbage, og lå i stedet og kæmpede med Müller omkring 3. pladsen. De to var kørt lidt væk fra Nick Cassidy, som til gengæld lå helt alene.

Oliver Rowland

Lucas Di Grassi fik en 5 sekunders tidsstraf, for at have ramt Bird tidligere i løbet.

Cassidy havde hentet Dennis og Müller, da bilerne kørte ud på sidste omgang.

Rowland gik pludselig i stå på allersidste omgang, da han løb tør for strøm!

Cassidy kom forbi Müller på vej ud af det sidste sving, på vej mod målstregen.

Pascal Wehrlein

Det betød at Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche vandt løbet, foran Jake Dennis i Andretti, Nick Cassidy i Jaguar TCS Racing, Nico Müller i ABT Cupra, Sasha Fenestraz i Nissan, Sergio Sette Camara i Nissan, Jean-Eric Vergne i DS Penske, Jake Hughes i NEOM McLaren, Maximilian Günther i Maserati MSG Racing, og Jehan Daruvala i Maserati MSG Racing på P10.

Efter målflaget blev der uddelt nogle straffe, hvilket ændrede på løbsresultatet.

Jake Hughes fik en 5 sekunders tidsstraf, da han havde overhalet Maximilian Günther udenfor banens hvide linjer.

Maximilian Günther fik en 5 sekunders tidsstraf, for at have ramt Jean-Eric Vergne under løbet.

Så det lykkedes Hughes at holde fast i P8, men nu foran Daruvala, mens Sam Bird i NEOM McLaren rykkede frem på P10.

Pascal Wehrlein har en delt førsteplads i mesterskabet med Jake Dennis, mens Oliver Rowland er faldet tilbage på P3, Nick Cassidy P4, og Maximilian Günther P5.

I Teammesterskabet er Jaguar TCS Racing stadig i front, foran Andretti, TAG Heuer Porsche, Nissan, og DS Penske.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E World Championship 2023/24 køres den 27. april på gaderne i Monaco.