FIA WEC i gang på Sebring

FIA World Endurance Championship har været på banen til deres første frie træning.

I FP1 var Toyota Gazoo Racing #8 hurtigst med Kazuki Nakajima bag rattet, mens holdkammeraterne i #7 var 2’er, med en tid som Jose Maria Lopez havde sat. Rebellion Racing #1 var 3. hurtigst med “gæstekører” Mathias Beche, som har fået lov til at hoppe i 1’eren i stedet for Andre Lotterer, der har Formel E forpligtelser. Den anden Rebellion Racing #3 var bagved, mens de tre BR Engineering BR1 racere var de 3 langsomste.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

I LMP2 var Racing Team Nederland #29 hurtigst med Nyck de Vries, efterfulgt af Signatech Alpine Matmut #36 med Andre Negrao og TDS Racing #28 med Matthieu Vaxiviere.

Racing Team Nederland #29
Photo: JJ Media

Aston Martin Racing #97 var hurtigst i GTE Pro med Maxime Martin bag rattet, mens Harry Tincknell kørte Ford Chip Ganassi Team UK #67 til P2, foran Richard Lietz i Porsche #91.

Pedro Lamy tog P1 i GTE Am med Aston Martin Racing #98 – men kun med 0,009 sekunds forspring til Matteo Cairoli i Dempsey-Proton Racing Porsche #88, efterfulgt af søsterbilen #77 med Matt Campbell. Det bemærkelsesværdige i GTE Am var at der blot var 0,045 sekund fra P1 til P5 – som blev fuldendt af Clearwater Racing Ferrari #61 og TF Sport Aston Martin #90.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

Med de danske briller, så havde vi David Heinemeier Hansson, Jordan King og Will Stevens i Jackie Chan DC Racing LMP2 raceren P4, mens Michael Christensen og Kevin Estres Porsche #92 var hurtigste “danskerbil” i GTE Pro på P4, efterfulgt af AMR #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner på P5. Corvette Racing lod Antonio Garcia kører hele træningen alene i #63, så hverken Jan Magnussen eller Mike Rockenfeller havde andel i bilens 10. plads. Godt nok var de 0,893 sekund fra hurtigste Aston – men den havde så til gengæld også 0,312 ned til P2. Så det ser fornuftigt ud for alle danskerne.

Den næste træning køres klokken 19.45 lokal tid – 00.45 dansk tid.

Relaterede nyheder