ADAC GT Masters sæsonstart med knald på

Sæsonstarten i ADAC GT Masters 2019 blev kørt på Oschersleben nær Magdeburg, hvor der virkelig kom knald på i anden halvdel af løbet.

Marvin Dienst og Aidan Read havde tage Pole Postion for Schütz Motorsport Mercedes #36, foran EFP Car Collection by TECE Audi #12 med Florian Spengler og Mattia Drudi, med Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde i HCB-Rutronik-Racing Audi #31 som treer.

Den forsvarende mestre, Robert Renauer, skulle starte helt tilbage fra 12. pladsen for Precote Herberth Motorsport Porsche #1. Det var dog ikke Mathieu Jaminet som er holdkammerat i år, men i stedet Thomas Preining.

Nicolai Sylvest skulle sammen med holdkammerat Jens Klingmann starte fra 19. startposition i MRS GT-Racing BMW #14.

ADAC GT Masters Oschersleben Start 2019
Photo: Gruppe C Photography

31 biler tog starten, med meget grå skyer hængende over banen.

Mens Dienst i #36 holdt føringen, lavede RWT Racing Corvette #13 med David Jahn en super start, og var oppe som toer, efter at være startet firer. Drudi i #12 faldt den anden vej, mens Niederhauser i #31 holdt fast som treer.

Sylvest fik stille og roligt kæmpet sig op i top-15 tidligt i løbet, men der var stadig et stykke op til top 10.

Størstedelen af feltet lå en lang stribe – faktisk var det kun de to forreste som for alvor havde fået slået et 5 sekunders hul til HCB-Rutronik-Racing Audi #31 på 3. pladsen.

10 minutter inde i løbet gik Markus Pommer i Callaway Competition Corvette #77 for alvor til angreb på Christian Engelhart i Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63, men kom ikke umiddelbart forbi på trods af hårdt pres. Corvette C7 GT3 raceren var rigtig hurtig ned af langsiderne, men Pommer kunne ud ikke udbremse Lambo’en, selvom han var helt oppe på siden af Engelhart.

Overhalingen lykkedes endelig efter 18 minutters intensivt pres, hvorefter Pommer gik på jagt efter Drudi i #12.

HCB-Rutronik-Racing Audi #31 & EFP Car Collection by TECE Audi #11
Photo: Gruppe C Photography

Orange1 by GRT Grasser #82 med Rolf Ineichen kørte rundt med røg fra venstre baghjul, efter en smule kontakt med en konkurrent.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 med Kelvin Snoeks måtte parkere bilen i pitten efter mindre en 20 minutter ræs, og dermed kom Mick Wishofer slet ikke i bilen.

Christian Engelhart måtte pitte kort tid efter, efter Orange1 by GRT Grasser #63 kørte meget langsomt ude på banen, og desværre måtte udgå inden Mirko Bortolotti kom i bilen. On-board optagelser viste efterfølgende at Engelhart havde ramt en af chikanerne meget hårdt, hvorefter bilen tabte fart.

25 minutter inde i løbet åbnede pitvinduet, hvor holdene havde 10 minutter til at få det obligatoriske kørerskifte udført.

Det var folk længere nede i feltet, som først valgte at pitte, i tilfælde af at der pludselig skulle komme en Safety Car, hvilket ville sende dem frem i feltet.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 med Philip Ellis og Fabian Vettel var 0,2 sekunder for hurtige i deres kørerskifte, så de fik en Drive-through straf for det.

De to førende pittede på samme omgang, og pladserne forblev uændret. Callaway Competition Corvette #77 var den store vinder i pitstoppene, da de kom op på 3. pladsen, mens HCB-Rutronik-Racing Audi #31 var faldet tilbage på 4. pladsen.

Propeak Performance Aston Martin #98, Iron Force Racing Porsche #69, KÜS Team75 Bernhard Porsche #18
Photo: Gruppe C Photography

Både Florian Spengler i EFP Car Collection by TECE Audi #12 og Carrie Schreiner i HCB-Rutronik-Racing Audi #8 havde en tur igennem gruset i Sving 2, og tabte en del tid på grund af det, men kom trods alt tilbage på banen.

Sven Barth i #13 lå helt oppe under bagvingen på Aidan Read i #36, og blinkede med lygterne for at bryde koncentrationen hos australieren.

Thomas Preining i Precote Herberth Motorsport Porsche #1 fik presset sig forbi Stefan Mücke i BWT Mücke Motorsport Audi #26. Ikke længe efter kom Preining også forbi Florian Spengler i EFP Car Collection by TECE Audi #12, som faldt længere og længer tilbage i feltet.

Marvin Kirchhöfer i Callaway Competition Corvette #77 fik lukket hullet op til de to forreste, og gik hårdt til angreb på Sven Barth i RWT Racing Corvette #13 – sjovt nok også bygget af Callaway Competition… Det kom til kontakt mellem de to biler, men ikke ret hårdt, og ikke noget der skadede bilerne. Til gengæld kunne Read i Mercedes raceren ude i front åbne et hul til dem – mens HCB-Rutronik-Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Dries Vanthoor i Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 også var ved at lukke hullet til de tre forreste.

Regnskyer begyndte dog at nærme sig banen, så spørgsmålet var om det nåede banen inden målflaget, eller om skyerne kunne holde sig de sidste 10 minutter.

7 minutter før slutningen af løbet gnubbede de to Corvette kørere skærme igen, hvilket sendte Barth ud på curben, hvorefter han spandt rundt og ud af andenpladsen.

Samtidig åbnede himlen sig, hvor kørerne skøjtede rundt på banen.

Read var lige ved at sætte Schütz Motorsport Mercedes #36 i gruset, hvilket gjorde at Kirchhöfer i Callaway Competition Corvette #77 kunne tage føringen af løbet.

Callaway Competition Corvette #77
Photo: Gruppe C Photography

Kelvin van der Linde i HCB-Rutronik-Racing Audi #31 fik også overhalet Read, som slet ikke havde farten på den våde bane.

Sebastian Asch i HB Racing Ferrari #7 havde også en tur gennem græsset på grund af regnen.

Dog stoppede regnen igen med 4 minutter tilbage af løbet, hvorefter der kom lidt ro over feltet igen.

Christopher Haase i BWT Mücke Motorsport Audi #25 var flyvende i regnen, og fik kæmpet sig forbi Dries Vanthoor i Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, og satte sig jagten ind på Read i 36’eren.

Haase fik tvunget Read ud i en fejl i Sving 2, så både han samt Vanthoor kunne smutte forbi. Det skal også siges at det var første gang for Read på banen, mens både Vanthoor og især Haase har kørt rigtig RIGTIG mange omgange på netop den bane.

Men Callaway Competition Corvette #77 med Markus Pommer og Marvin Kirchhöfer vandt sæsonstarten, foran HCB-Rutronik-Racing Audi #31 med Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde, med BWT Mücke Motorsport Audi #25 med Jeffrey Schmidt og Christopher Haase som treer.

Nicolai Sylvest og holdkammerat Jens Klingmann sluttede på 16. pladsen i deres MRS GT-Racing BMW #14.

Propeak Performance Aston Martin #99 sluttede løbet på en flot 10. plads, men blev efterfølgende diskvalificeret på grund af en ikke funktionsdygtig ildslukker i bilen. En virkelig dum fejl at lave i holdets debutløb i serien.

I morgen køres weekendens andet ADAC GT Masters løb.

Relaterede nyheder