2 timer og 40 timers grønt løb på Laguna Seca

IMSA WeatherTech SportsCar Championship var nået til sæsonens næstsidste afdeling, som blev kørt på WeatherTech Raceway Laguna Seca.

Acura Team Penske #7 med Helio Castroneves og Ricky Taylor havde taget Pole Position foran holdkammeraterne i #6 med Dane Cameron og Juan Pablo Montoya, som også var mesterskabsførende inden løbet. Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 med Jordan Taylor og Renger van der Zande skulle starte P3, mens Oliver Jarvis og Tristan Nunez var bedste Mazda Team Joest på P4 med #77. Løbet var sportsvognsløb nummer 200 for Team Penske, så det var lidt et specielt jubilæum.

Performance Tech Motorsports #38 med Cameron Cassels og Kyle Masson var hurtigst blandt LMP2 bilerne, foran mesterskabsførende PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Matt McMurry og Dalton Kellett. #38 valgt dog at skifte kører i forhold til kvalen, så #52 arvede P1.

BMW Team RLL #24 med Jesse Krohn og John Edwards var hurtigst i GTLM, foran Ford Chip Ganassi Racing #66 med Dirk Müller og Joey Hand, mens BMW Team RLL #25 med Connor De Phillippi og Tom Blomqvist var P3. Man skulle kigge helt tilbage på P4 for at finde mesterskabsførende Porsche #912 med Earl Bamber og Laurens Vanthoor.

Jan Magnussen og Antonio Garcia havde fået kørt Corvette Racing #3 til P6.

GTD klassen havde Paul Miller Racing Lamborghini #48 med Bryan Sellers og Corey Lewis på Pole, foran mesterskabsførende Mario Farnbacher og Trent Hindman i Meyer Shank Racing Acura #86, og WeatherTech Racing Ferrari #63 med Toni Vilander og Cooper MacNeil.

Christina Nielsen var tilbage i Heinricher Racing w. Meyer Shank Racing Acura #57 sammen med Katherine Legge, og Christina fik bilen kvalificeret ind på P7 i klassen.

Park Place Motorsports Porsche #73 kunne desværre ikke start løbet, da Patrick Lindsey havde en stor afkørsel i kvalifikationen, så de ikke kunne deltage. Heldigvis var Lindsey ok, men bilen var meget smadret.

Acura Team Penske #7
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Magnus Racing Lambo #44, JDC-Miller Motorsports Cadillac #84 og AIM Vasser Sullivan Lexus #12 skulle alle starte bagerst i klassen, da de havde skiftet dæk efter kvalifikationen.

De 31 biler kom meget bedre fra land i år end sidste år, hvor der var et kæmpe uheld inden alle biler havde startet løbet officielt.

Der var dog en smule skubben da Whelen Engineering Cadillac #31 måtte lidt ud i gruset, men flettede ind igen, mens Mazda Team Joest #77 røg tilbage til P7 blandt DPi bilerne.

Der skulle gå 15 minutter inden der for alvor kom gang i overhalingerne. Meyer Shank Racing Acura #86 tabte to placeringer til WeatherTech Racing Ferrari #63 og Pfaff Motorsports Porsche #9 i løbet af få sving.

Porsche #911 var kommet forbi begge Corvette Racing biler, så de nu var agterlanterne i GTLM klassen.

Ford Chip Ganassi Racing #66
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Ford Chip Ganassi Racing #66 havde taget føringen i GTLM klassen, da Jesse Krohn i BMW #24 måtte afgive pladsen til Dirk Müller, på grund af 24’eren ikke ville accelerere ud af Sving 2 som normalt, grundet en elektrisk fejl på bilen. Han kom dog op i fart igen, inden han mistede andenpladsen.

JDC-Miller Motorsports #85 var de første til at pitte, hvilket startede en lind strøm af andre biler i pitten, bl.a. Corvette Racing #3, som skiftede fra Magnussen til Garcia.

Mazda Team Joest #77 forsøgt at køre længere end konkurrenterne, og så eventuelt spare et tankstop senere i løbet.

Performance Tech Motorsports #38
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Ford Chip Ganassi Racing #67 havde et solospin, da han kom lidt for hårdt på curben i opløbssvinget. Ryan Briscoe kom dog hurtigt videre.

Det gav virkelig pote for Corvette Racing #3, med det tidligere pitstop. Garcia var nemlig den førende GTLM bil, blandt dem som allerede havde pittet, inklusiv den tidligere førende Ford Chip Ganassi Racing #66. 66’eren så virkelig ud til at have problemer, da Tommy Milner i Corvette Racing #4 var helt oppe under bagvingen på Joey Hand i #66.

BMW Team RLL #24 var sidste GTLM bil til at pitte, hvilket så gav føringen til Corvette Racing #3. Ford Chip Ganassi Racing #66 pg Corvette #4 kom endda også forbi, så de faldt fra P1 til P4 – men kunne nok spare et pitstop i forhold til Corvette racerne.

Paul Miller Racing Lamborghini #48
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Simon Trummer i JDC-Miller Motorsports #84 havde en tur gennem gruset på grund af en lille kørefejl fra schweizeren, men var hurtigt tilbage igen.

De to Acura Team Penske racere byttede plads, så #6 med Dane Cameron nu førte foran Ricky Taylor i #7.

Efter den første times ræs var det #6 foran #7 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 på P3, som havde lukket hullet op til Acura racerne igen.

I LMP2 var #52 foran #38, mens Corvette Racing #3 var i front af GTLM, foran Ford Chip Ganassi Racing #66 og Corvette Racing #4, mens Paul Miller Racing Lambo #48 var førende i GTD, foran WeatherTech Racing Ferrari #63 og Pfaff Motorsports Porsche #9.

Mazda Team Joest #77
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Christina Nielsen havde holdt fast i 7. pladsen gennem den første time, indtil hun gav Heinricher Racing #57 videre til Katherine Legge.

Meyer Shank Racing Acura #86 havde virkelig tabt terræn i GTD klassen, og var helt tilbage på sidstepladsen. De havde dog en tankmæssig fordel overfor mange af konkurrenterne, så det kunne sagtens være at de ville rykke frem i feltet igen senere i løbet. Det nåede dog at miste en omgang til den førende bil, selvom Farnbacher havde næsten samme fart som Sellers i Paul Miller Racing Lambo #48.

Mustang Sampling Cadillac #5 var den første DPi til at pitte for anden gang, mens de andre biler blev ude lidt længere.

Corvette Racing #3 var inde at tanke igen, som den første af GTLM bilerne, og var helt åbentlyst på en helt anden strategi.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Der var kontakt mellem Riley Motorsports – Team AMG #33 og Turner Motorsport BMW #96, så Bill Auberlen måtte lave en burn-out for at få bilen vendt rundt i rigtig retning igen, og genoptage løbet. De to biler var netop blevet overhalet af PR1 Mathiasen Motorsports #52, som Auberlen måske blev lidt generet af. Bleekemolen i #33 fik en Drive-through for kontakten.

Helio Castroneves i Acura Team Penske #7 røg af banen tre sving efter han havde overtaget bilen. Mens han varmede dæk op, forsøgte Performance Tech Motorsports #38 at komme forbi, og prikkede lidt til DPi raceren, som hurtigt kom tilbage på asfalten igen.

Performance Tech Motorsports #38 fik en Drive-through straf, da bilen var sat i gear, inden at den blev sænket ned på jorden igen.

BMW Team RLL #24
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Løbets sidste time blev startet med Acura Team Penske #6 som førende i DPi, PR1 Mathiasen Motorsports #52 i LMP2, Ford Chip Ganassi Racing #66 i GTLM og Paul Miller Racing Lamborghini #48 i GTD.

Dagen blev kun værre for Meyer Shank Racing Acura #86, da de fik en Drive-through straf for at have kørt over pitudstyr.

BMW Team RLL #25 og Ford Chip Ganassi Racing #67 kørte drag race ned af pitlane, da de var inde til dagens 2. pitstop, men #67 måtte flette ind bagved.

#67 måtte ind i pitten igen, da hjulene havde roteret, mens bilen var oppe på ind indbyggede air jacks  – Drive-through straf.

Der var problemer hos Mazda Team Joest, i forbindelse med deres sidste pitstop. #55 blokkerede for #77, så 77’eren tabte flere sekunder. Mekanikerne startede med at skift rattet på #55, men det hjalp ikke, og Tincknell måtte hoppe ud af bilen, da den ikke kunne repareres.

Pfaff Motorsports Porsche #9
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Garcia i Corvette Racing #3 var inde for at tanke for sidst gang med cirka 40 minutter tilbage af løbet. Han kom ud på 4. pladsen i GTLM, men skulle de andre også tanke igen, inden målflaget?

Pipo Derani i Whelen Engineering Cadillac #31 havde en vild tur gennem gruset i Sving 6, men undgik heldigvis at ramme dækmuren, og kunne nøjes med et 4 sekunders tidstab.

Pfaff Motorsports Porsche #9 havde en lille tur i gruset, da Scott Hargrove fik et skulderskub af Jack Hawksworth i AIM Vasser Sullivan Lexus #14. Dermed røg #9 ned på 4. pladsen, og bag Magnus Racing Lamborghini #44, som havde sneget sig stille og roligt frem i feltet.

Garcia havde også lukket hullet op til BMW Team RLL #24 og #25, som lå toer og treer i løbet, men på grænsen af at have nok benzin.

10 minutter før målflaget fik Garcia i #3 kæmpet sig forbi De Phillippi i #25, og det sænkede 25’eren så meget, at Milner i #4 kunne følge med få sving senere. Virkelig flot sat op af spanieren.

Acura Team Penske #6
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

3. pladsen i blandt DPi bilerne skiftede også da Pipo Derani i Whelen Engineering Cadillac #31 dykkede forbi Renger van der Zande i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10, på vej ind i Sving 2.

Med et minut tilbage på uret, passerede Riley Motorsports – Team AMG #33 den gule og sorte Heinricher Racing w. Meyer Shank Racing Acura #57, i duellen omkring 5. pladsen.

Acura Team Penske #6 med Dane Cameron og Juan Pablo Montoya vandt løbet, foran Acura Team Penske #7 med Helio Castroneves og Ricky Taylor, mens Whelen Engineering Cadillac #31 med Pipo Derani og Felipe Nasr. Sejren var sejr nummer 90 til Penske i sportsvognsræs gennem tiden – 200 løb, 90 sejre. Det er en ret godt statistik…

PR1 Mathiasen Motorsports #54 med Matt McMurry og Dalton Kellett, vandt LMP2 foran Performance Tech Motorsports #38 med Cameron Cassels og Kyle Masson.

Ford Chip Ganassi Racing #66 med Dirk Müller og Joey Hand holdt førstepladsen i GTLM, foran BMW Team RLL #24 med John Edwards og Jesse Krohn, mens Corvette Racing #3 med Antonio Garcia og Jan Magnussen sluttede treer.

Bryan Sellers og Corey Lewis vandt GTD med Paul Miller Racing Lamborghini #48, foran WeatherTech Racing Ferrari #63 med Toni Vilander og Cooper MacNeil toer, og Magnus Racing Lamborghini #44 med John Potter og Andy Lally på P3.

Katherine Legge og Christina Nielsen med Heinricher Racing w. Meyer Shank Racing Acura #57 sluttede på 6. pladsen i GTD klassen. De kunne måske have fået en 5. plads i dagens løb, men 33’eren som overhalede dem kort tid før mål, havde jo også en Drive-through straf ekstra i løbet, som ellers ville have haft dem længere fremme i klassen.

Magnus Racing #44 & Riley Motorsport – Team AMG #33
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Zacharie Robichon vandt IMSA WeatherTech Sprint Cup, som er et mesterskab i GTD klassen, som tæller ved de korte løb i serien. Meyer Shank Racing Acura #86 kørerne sluttede toere i det mesterskabet, foran kørerne i Magnus Racing Lamborghini #44.

I de generelle mesterskaber fører Acura Team Penske #6 fortsat, foran Whelen Engineering #31 og Acura Team Penske #7 blandt DPi bilerne.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 fører LMP2 mesterskabet foran Performance Tech Motorsports #38.

Porsche #912 forsvarede føringen i GTLM. Porsche #911 er stadig toere, foran Corvette Racing #3, mens Ford Chip Ganassi Racing #66 er ny firer i mesterskabet. Corvette #3 er 15 point fra føringen af mesterskabet, så bare Porsche #912 starter løbet, så er de sikre på at vinde mesterskabet – med mindre at #911 tager Pole.

Meyer Shank Racing Acura #86 holdt fast i GTD føringen, på trods af deres 8. plads i dagens løb. Pfaff Motorsports Porsche #9 er toere i mesterskabet, få point foran Magnus Racing Lamborghini #44.

Nu har holdene 4 uger, indtil finaleløbet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2019 bliver kørt ved den store 10 timers Petit Le Mans på Road Atlanta den 12. oktober.

Relaterede nyheder