Heinricher Racing klar til 2020

Heinricher Racing stiller også til start i 2020 i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Holdet ændret dog karakter fra at være et rent kvindehold, til at være den anden halvdel af Meyer Shank Racing med mandlige kørere, ligesom 86’eren var det i 2019. Meyer Shank Racing fortsætter med at drive bilen i 2020.

Det bliver også velkendte ansigter, som kommer til at sidde i 57’eren.

Alvaro Parente har tidligere kørt i 86’eren med Katherine Legge, og vender nu tilbage til IMSA, hvor han får Misha Goikhberg i bilen. Det bliver første gang at Goikhberg skal køre i en Acura NSX GT3 Evo. Hidtil har han kørt i diverse prototyper, senest hos JDC-Miller Motorsports i deres Cadillac DPi #85.

Heinricher Racing w. Meyer Shank Racing Acura #57
Photo: JJ Media

Parente og Goikhberg skal køre hele GTD sæsonen sammen, mens de får Trent Hindman med som 3. kører ved de 4 langdistanceløb henover året. Til Daytona 24 timers løbet får de også AJ Almendinger med i bilen. Det bliver 3. sæson for Hindman hos Meyer Shank Racing, som vandt GTD mesterskabet i 2019 sammen med Mario Farnbacher. Det bliver 13. gang at AJ Almendinger skal deltage i Daytona 24 timers løbet, så vi må håbe at der ikke er nogen med overtro i teamet… AJ har tidligere kørt for Michael Shank i både Daytona Prototyper, men også i GTD bilerne.

Vi må vente lidt på designet af #57, men en ting er sikkert – det bliver ikke med Caterpillar ned over siden, da de ikke har forlænget sponsoratet med Heinricher Racing. Jackie Heinricher har dog fundet nogle nye partnere til at sponsorere bilen i 2020 – men nåede det ikke inden at Katherine Legge og Christina Nielsen havde skrevet under med Grasser Racing Team, efter at have kørt i CAT bilen i 2019.

Mario Farnbacher skal dele #86 med Matt McMurry, som ligeledes får sin GTD debut. Deres 3. og eventuel 4. kører ved Daytona 24 timers løbet er dog ikke offentliggjort endnu.

Testkørslerne starter den 3.-5. januar 2020, inden åbningsløbet køres 3 uger senere.

Relaterede nyheder