Kanaan trapper ned i Indycar

Tony Kanaan kommer stille og roligt til at trappe ned på NTT IndyCar Series karrieren.

Den 45-årige brasilianer skal i 2020 kun køre de 5 ovalløb på kalenderen, mens han må overlade A. J. Foyt Enterprises bilen med startnummer 14, ved de 12 andre løb i sæsonen.

Kanaan er den kører med flest starter i træk i Champ Car/Indycar, hvor han er nået op på 317 weekender i træk. Det vil sige at han har kørt samtlige løb siden Portland i 2001. Den kæde af løb kommer nu til afslutning, da han først stiller til start igen ved Indianapolis 500 løbet i maj 2020.

Karrieren tæller 17 sejre, 15 Pole Position, 78 podiepladser, og i alt 377 starter i først Champ Car og sidenhen Indycar. Han deltog i Champ Car fra 1998 til 2001, inden han skiftede over i Indycar fra 2002 og så indtil nu.

Tony Kanaan
Photo: JJ Media

Hans største præstationer var at vinde mesterskabet i 2004, og måske endda endnu større, at vinde Indy 500 i 2013.

Han har dog ikke kun kørt formelbiler, men også sportsvogne gennem karrieren. I alt er det blevet til 6 starter i Daytona 24 timers løbet, hvoraf den ene var en sejr, og yderligere en podieplads. Han har haft nogle starter i American Le Mans Series, da Andretti Green Racing havde programmer i både Indycar og ALMS. Her blev det til to sejre i fem starter. Ydermere har han også haft et par starter i 24 timers løbet i Le Mans.

I dagens annoncering siger han, at han er åben for yderligere starter i Indianapolis 500 løbet, men ikke flere hele eller delvise sæsoner i Indycar.

Det forventes at A. J. Foyt Enterprises annoncerer køreren eller kørerne, som skal køre de resterende 12 løb, i nærmeste fremtid.

Relaterede nyheder