Pitstop afgjorde søndagens løb – opdateret

Andendagen på Nürburgring for ADAC GT Masters blev endnu en spændende dag.

Rutronik Racing Audi #31 med Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde startede fra Pole Position, foran Team WRT Audi #32 med Charles Weerts og Dries Vanthoor, mens Callaway Competition Corvette #77 med Markus Pommer og Jeffrey Schmidt skulle starte fra P3.

Gårsdagens vindere SSR Performance Porsche #92 skulle starte løbet fra 12. position, efter de fik en 5 placeringers straf efter kvalifikationen.

T3-HRT-Motorsport Bentley #72 måtte starte løbet fra sidste position, da de havde haft for meget ladetryk på i bilen. De måtte skifte bil efter gårsdagens tekniske problem, og her fik de altså ikke monteret den indstillet inden formiddagens kvalifikation. Derfor måtte de starte aller bagerst.

Callaway Competition Corvette #77
Photo: Gruppe C Photography

Det blev en vild start, hvor KÜS Team75 Bernhard #18 kom flyvende fra P6 helt frem til P1, og tog føringen. #31 kom ind på andenpladsen, mens Precote Herbert Motorsport Porsche #99 fra P5 var oppe som P3.

SSR Performance Porsche #92 havde en tur over græsset i Sving 5, og tabte mange placeringer.

Værre gik det for BWT Mücke Motorsport Audi #26 med Stefan Mücke selv bag rattet. Han holdt fast i gruset, og derfor måtte der Safety Car på banen.

T3-HRT-Motorsport Bentley #72 blev dømt for at have skubbet en bil af banen – med stor sandsynlighed BWT Mücke Motorsport Audi #26, uden dommerne gav yderligere forklaring.

SSR Performance Porsche #92 og Schubert Motorsport #9 blev undersøgt for eventuel overhaling under Safety Car. Efter godt 15 minutters kiggen video, blev det besluttet, at der ikke var sket noget ulovligt.

Team WRT Audi #32
Photo: Gruppe C Photography

KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 var bestemt ikke hurtig ude i front, så top 4 lå samlet i et langt tog, mens David Jahn i #18 bare kørte og ventede på at pitten ville åbne kort tid efter. Det er aldrig nemt at forsvare sig overfor de forsvarende mestre i serien.

Det var dog Rutronik Racing Audi #31 som pittede først, for at slippe ud af trafikken. De håbede på at komme ud i fri luft, og dermed være på P1.

Jahn i #18 ventede med at skifte til Jannes Fittje indtil to minutter før pitstop vinduet lukkede.

Der skete virkelig ting og sager i forbindelse med pistoppede, så stillingen nu var Rutronik Racing Audi #31 foran Precote Herberth Motorsport Porsche #99, KÜS Team75 Bernhard #18, Team WRT Audi #32 og Team WRT Audi #30.

Rutronik Racing Audi #31 fik dog lavet en fejl i forbindelse med deres pitstop, så de endte med at få en Drive-through straf. En kæmpe brøler fra holdet.

KÜS Team75 Bernhard blev undersøgt for Unsafe Release i pitten, da #18 var rigtig tæt på #30, på vej ud af pitten.

Rutronik Racing Audi #8 og EFP Car Collection by TECE Audi #11 kom lidt tæt på hinanden og #11 endte i gruset. Heldigvis kunne Pierre Kaffer selv komme ud af gruset igen, så vi undgik en Safety Car.

Rutronik Racing Audi #31
Photo: Gruppe C Photography

SSR Performance Porsche #92, KÜS Team75 Bernhard #17 og Schubert Motorsport BMW #9 kæmpede indædt omkring 19. pladsen i løbet, hvor der både blev kørt zig-zag ned af langsiden, og skubbet lidt i svingene.

Der gik krig den omkring 14. pladsen i løbet. Først fik Montaplast by Land-Motorsport #29 et lille skub af Precote Herberth Motorsport Porsche #7, og svinget senere blev #29 torpederet bagfra af Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21. Dommerne var hurtige på knapperne, og gav #21 en 30 sekunders tidsstraf for det skub.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99
Photo: Gruppe C Photography

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Sven Müller og Robert Renauer vandt løbet, foran KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 med Jannes Fittje og David Jahn, og Team WRT Audi #32 med Charles Weerts og Dries Vanthoor.

I mesterskabet er Toksport WRT Mercedes #22 stadig i front, og udbyggede endda føringen til SSR Performance Porsche #92, mens Precote Herberth Motorsport Porsche #99 er sprunget op på 3. pladsen, foran Rutronik Racing Audi #31.

Nu går der 1 måned inden ADAC GT Masters skal på banen igen, når de kører på Hockenheimring den 19. og 20. september 2020.

 

Opdateret

KÜS Team75 Bernhard #18 fik efterfølgende en 30 sekunders straf for Unsafe Release i forbindelse med pitstoppet. Det gør at Team WRT Audi #32 rykker op som toer i løbet, mens GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 med Franck Perera og Albert Costa er nye treere.

Relaterede nyheder