IMSA med ny kalender og ny klasse m.v.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship har her til aften europæisk tid annonceret 2021 kalenderen, samt mange andre planer for den kommende sæson.

Den helt store nyhed er nok at LMP3 biler bliver tilladt i udvalgte løb, heriblandt 24 timers løbet på Daytona. Det er ingen hemmelighed at deltagerantallet i IMSA har haltet en del i år, og især LMP2 får færre og færre deltagere, plus Porsche ikke er til start i GTLM næste år. Andetsteds er LMP3 en meget populær klasse, og IMSA har manglet en sekundær klasse for nybegyndere siden LMPC kategorien lukkede for et par år siden.

Man skal huske på, at DPi og LMP2 biler kører næsten lige hurtigt ude på banen, så der mangler noget, som er lidt langsommere, og lidt nemmere at køre, for kørere som aldrig har kørt en prototype før, men samtidig gerne vil deltage i det store løb, som LMPC bilerne gav mulighed for før i tiden.

IMSA understreger at det bliver de nye LMP3 biler, som blev introduceret i Europa i 2020 sæsonen, som kommer til at være tilladte i IMSA 2021. Hastighedsmæssigt ligger de mellem LMP2 og GTE bilerne i Europa, og vil derfor forhåbentlig ikke have den store indflydelse på de andre klasser.

Der bliver ændret på pointsystemet, så al pointgivning som vi kender i dag, bliver 10x. Det betyder at man får 350 point for en sejr i stedet for 35. Det er gjort, så der kan blive indført point i kvalifikationen. Man har gennem flere år set visse hold slappe af i kvalifikationen, og satse mere på løbene, da der ikke har været andet end æren at køre for i kvalifikationen. Det bliver ændret fra 2021, hvor der bliver pointgivet efter “gammel” pointskala i kvalen, med 35 til Pole, 32 til nummer to osv osv.

LMP2, LMP3 og GTD får en ny form for kvalifikation. Her bliver den delt op i to segmenter, hvor det først er Am kørerne, som skal i bilen. De skal køre om bilens startplacering til løbet, og får et sæt dæk til at gøre dette. Herefter skal alle biler skifte kørere, hvor Pro køreren så får et nyt sæt dæk, hvor de kan give den fuld gas. Pro kørernes placering afgør mesterskabspointene. GTLM og DPi kvalifikationerne fortsætter uændret.

Selve løbskalenderen ligner rigtig meget den, som vi så forud for 2020 sæsonen. Sæsonen starter på Daytona med 24 timers løbet i januar, inden den står på 12 timers løb på Sebring i marts måned. Long Beach er tilbage på kalenderen i april, inden holdene tager direkte videre til WeatherTech Raceway Laguna Seca, som ikke ligger ret langt fra hinanden. Det er en ændring, da det var sat på til at være et efterårsløb i 2020.  Herefter går turen til Mid-Ohio, Detroit, Watkins Glen, CTMP, Lime Rock Park, Road America, VIR og Petit Le Mans. Det er dog ikke alle klasser, som skal deltage ved alle afdelinger, ligesom de forskellige afdelinger er delt op i Endurance eller Sprint afdelinger. LMP2 og LMP3 scorer ikke point til det generelle sæsonmesterskab på Daytona, men udelukkende til Michelin Endurance Cup.

Alt dette er naturligvis forudsat, at der kommer styr på COVID-19 situationen – men vi har i 2020 set at Daytona og Sebring weekenderne sagtens kan afvikles selvom der er problemer andre steder i USA. Så med mindre at det hele går i en negativ retning i Florida, er det først i april, at der kan komme eventuelle problemer i Long Beach, Californien.

2021 IMSA WeatherTech SportsCar Championship schedule

Relaterede nyheder