IMSA med spøjs tilføjelse

IMSA WeatherTech SportsCar Championship er kommet med en meget spøjs tilføjelse til 2021 kalenderen.

Det er ikke nogen overraskelse at holdene skal til Detroit igen, da den var sat på kalenderen, men uden en endelig dato.

Løbet skal afvikles over den 4. og 5. juni, mens Indycar racerne først skal køre på banen en uge senere. De to serier plejer at deles om banetiden, på den samme weekend.

Detroit 2019 start
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Det virkelig mærkelige, set med IMSA briller, er at DPi, GTD samt LMP2 skal køre den weekend. Weekenden ligger blot en uge før 24 timers løbet i Le Mans køres, og derfor deltager GTLM bilerne ikke, hvilket de heller ikke plejer at gøre. Men at byde LMP2 biler velkommen i Detroit tyder på, at serien enten har fået tilsagn fra alle de nuværende hold, at de under ingen omstændigheder ønsker at deltage i Frankrig – eller hvis de skal, så gøre det med en bil placeret i Europa i stedet.

GTD mesterskabet tæller kun til Sprint Cup mesterskabet, som er afdelingerne på 2 timer og 40 minutter eller kortere, og får derfor ikke nogen indflydelse på det generelle mesterskab. Det er så GTD kørerne, som har Le Mans ambitioner, har mulighed for at fravælge weekenden, hvis ikke de ønsker flyve fra Detroit til Le Mans henover natten, som mange kørere har gjort i de tidligere år.

Relaterede nyheder