Asian Le Mans Series ændrer 2021 sæsonen

Asian Le Mans Series ændrer deres planer for 2021 sæsonen.

Tidligere på året blev det annonceret, at 2020/21 sæsonen ville blive en ren januar udgave, i Buriram og Sepang. De planer er blevet ændret nu – og skylden skal gives til COVID-19 situationen.

Serien oplyser i en pressemeddelelse, at de har rykket adskillige gange på de eventuelle restriktioner, som planlægges i henholdsvis Thailand og Malaysia i de kommende måneder, men myndighederne har ikke vendt tilbage med noget endeligt svar.

Photo: Asianlemansseries.com

Derfor har de valgt flytte hele serien til Abu Dhabi, hvor der efter planen skal køres to løb mellem den 4. og 6. februar, mens sæsonens to sidste løb køres mellem den 18. og 20. februar. Den endelige tidsplan, og løbsdage, bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

Der vil blive kørt på to forskellige layouts, ligesom der både skal køres om dagen, overgang mellem nat og dag, og et rent natteløb.

Ved at afholde hele sæsonen på to en halv uge, skal holdene kun rejse afsted en gang, med mulighed for at blive i området mellem de to blokke af løb.

Asian Le Mans Series har oplevet en kæmpe opblomstring gennem de seneste sæsoner, og håbet fra serien er at den positive udvikling fortsætter – men ingen tvivl om at COVID-19 har lagt et kæmpe bump på vejen.

De første hold er dog begyndt at melde klar til den kommende sæson, hvor der skal køres om adskillige invitationer til 24 timers løbet i Le Mans senere på året.

Relaterede nyheder