GTD Pro og GTD regler annonceret

IMSA WeatherTech SportsCar Championship har udover 2022 kalenderen, også annonceret hvordan GTD Pro og GTD skal afvikles i næste sæson.

Som det blev annonceret ved 24 timers løbet i Daytona i januar måned, lukker GTLM kategorien ned, og bliver i stedet erstattet af GTD Pro, som er GT3 biler ligesom de almindelig GTD biler.

Dengang lød det til at man ville adskillige de to kategorier på en eller anden måde, med enten BOP eller andre dæk, men de ting er man gået helt fra igen.

Derfor skal de to kategorier køre med præcis samme dæk, præcis samme BOP for bilerne, og med præcis samme minimumskøretid som amatørkørerne har.

GTD Pro er dog primært tiltænkt professionelle racerkørere, eller unge talenter, som er på vej op.

Lime Rock Park 2021 start
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Man går væk fra reglen omkring en separat GTD Am kvalifikation, og afholder blot en kvalifikation for alle GTD Pro og GTD biler. Dog er det stadig den lavest rangerende kører, som skal kvalificere bilen i GTD.

IMSA vil dog gerne forbeholde sig retten til at skille de to klasser ad, såfremt det giver problemer ude på banen, med den ens hastighed.

Aktuelt har Corvette Racing ikke nogen GT3 bil, men de får en dispensation til at bygge deres GTLM biler om til en GT3 lignende specifikation, for at kunne køre med.

2022 sæsonen starter den 21.-23. januar i Daytona, med ROAR Before the Rolex 24.

Relaterede nyheder