UA bekræfter IMSA 2022 deltagelse

United Autosports vender tilbage IMSA WeatherTech SportsCar Championship i 2022, hvor det engelsk-amerikanske hold igen skal være aktive med en LMP2 racer.

Programmet kommer til at indeholde de fire løb, som tæller til Michelin Endurance Cup. Det er 24 timers løbet i Daytona, 12 timers løbet i Sebring, 6 timers løbet på Watkins Glen, og 10 timers Petit Le Mans sæsonfinalen på Michelin Raceway Road Atlanta.

Holdet er allerede klar til at bekræfte Jim McGuire og Guy Smith til endnu en sæson omboard ORECA 07 Gibson raceren, mens den 3. kører til hele sæsonen annonceres på et senere tidspunkt, ligesom 4. køreren til Daytona.

United Autosports #22
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Holdet var også aktive i serien i 2021, men sprang over Daytona i januar. Her delte McGuire og Smith bil med Wayne Boyd. Boyd bliver dog opgraderet til Guldkører i 2022, og kan derfor ikke være 3. kører på bil #22 længere. Her er der brug for en ny Sølvkører. Boyd må dog gerne køre med på Daytona – men der skal stadig bruges en Sølvkører.

Selvom holdet ikke kørte Daytona i 2021, har de alligevel erfaring fra det klassiske langdistanceløb. I 2018 var de til start med to biler, med noget af en stjernebesætning. Lando Norris, Fernando Alonso og Phil Hanson i den ene bil, mens Will Owen, Hugo de Sadeleer, Paul Di Resta og Bruno Senna kørte den anden. Sidstnævnte besætning sluttede på en generel 4. plads, og var næstbedste LMP2 hold – men da DPi og LMP2 kæmpede i samme kategori i 2018, var der ikke nogen pokaler til holdet. Holdets anden bil var plaget med tekniske problemer, og sluttede længere tilbage i rækkerne.

2022 sæsonen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i LMP2 klassen ser ud til at vokse yderligere, da flere europæiske hold også har meldt deres ankomst. For et par uger siden meldte High Class Racing sig klar, mens Racing Team Nederland også forventes at tage til USA.

Daytona International Speedway er første stop på 2022 kalenderen, med ROAR Before the 24 testen fra den 21. januar, mens selve løbet køres weekenden efter.

Relaterede nyheder