38 deltagere i Asian LMS

Asian Le Mans Series 2022 kommer med 38 deltagende biler, i følge den seneste opdaterede deltagerliste.

Oprindelig blev der offentliggjort 39 biler på bruttolisten, men der er faldet et par stykker fra, og så er der kommet lidt nye på.

Når sæsonenes to første løb køres den 12. og 13. februar, er der 37 biler, mens United Autosports kommer med en LMP2 racer, ved de to løb i Abu Dhabi. Årsagen til deres sene sæsonstart er Josh Pierson, som først fylder 16 år i ugen mellem de to løbsweekender. Pierson skal dele bilen med Paul Di Resta.

Der er lukket op for tilskuere til begge løbsweekender, hvor der skal forudbestilles billetter på banernes hjemmesider.

LMP2 kategorien har desværre kun 4/5 deltagende biler. Forskellen fra de seneste par sæsoner, er at alle bilerne kører i samme klasse, og kører om en enkelt Le Mans billet. Med navne som United Autosports, Nielsen Racing, GRAFF, ARC Bratislava og High Class Racing, er det lutter velkendte navne.

I LMP3 kategorien er der både nye og gamle navne. DKR Engineering, CD Sport, Nielsen Racing. Rinaldi Racing, og Inter Europol Competition er velkendte LMP3 navne, mens Konrad Motorsport, G-Drive Racing og Koiranen Kemppi Motorsport er kendte motorsportsnavne, men ikke i LMP3 ræs. I alt 9 biler har meldt deres ankomst.

Der er hele 23 biler tilmeldt i GT kategorien, som er for GT3 biler. De har en god blanding af Mercedes, McLaren, Porsche, Ferrari, BMW, Audi, og Aston Martin, hvilket sikrer et godt, og varieret felt.

Rinaldi Racing Ferrari #66, Walkenhorst Motorsport BMW, Oman Racing by TF Aston Martin #97
Photo: Asian Le Mans Series

Vi har flere danskere på startlisten. High Class Racing #49 stiller op med Dennis Andersen og Anders Fjordbach i bilen, hvor de får følgeskab af amerikanske Kevin Weeda i holdets LMP2 racer.

Michael Jensen tager en sæson mere i Asian LMS for CD Sport #3 i LMP3, som han har kørt i serien for før, foruden i Michelin Le Mans Cup i Europa. Han skal dele bilen med Nick Adcock og Edouard Cauhaupe.

Nicolai Kjærgaard skal køre ombord en McLaren for Garage 59 #59 holdet. Han er et af de lovende talenter indenfor GT ræs, og har tidligere kørt i en Aston Martin. Kjærgaard skal dele bilen med Manuel Maldonado og James Vowles. Maldonardo kørte LMP2 for United Autosports i European Le Mans Series gennem 2021 sæsonen.

Sidst men ikke mindst skal Mikkel Jensen igen køre for Kessel Racing, som han også gjorde i 2021 – men denne gang er det ikke i Car Guy farverne, men i stedet sammen med Michael Broniszewski og David Fumanelli.

Hele deltagerlisten kan ses her

Asian Le Mans Series 2022 køres den 12.-13. og 19.-20. februar.

Relaterede nyheder