50 biler til Le Mans

Road To Le Mans løbet kommer til at stille med fuld grid, når de to løb skal afvikles den 9. og 11. juni på Circuit de la Sarthe i Frankrig.

Ikke nok med at løbet er supportløb til 24 timers løbet, er det samtidig 3. og 4. afdeling af Michelin Le Mans Cup 2022. Dog kommer gæstebilerne ikke til at score point, så derfor behøver de sædvanlige 40 biler ikke bekymre sig omkring de 10 gæster.

H24 Racing #24 stiller op til løbene udenfor konkurrence. De løbsdebuterede på Imola i foregående weekend, hvor det lykkedes dem at gennemføre det 1 timer og 50 minutters lange løb. De har tidligere kørt demo omgange forud for 24 timers løbet.

De 7 sædvanlige GT3 racere får modstand fra Leipert Motorsport #19, som kommer med en Lamborghini Huracan GT3 Evo. Amerikanske Gerhard Watzinger og Gregg Gorski skal deltage i løbet for det tyske hold.

Team WRT #34 kommer med en Audi, som skal køre af Maxime og Arnold Robin. De to har tidligere været aktive i en LMP2 racer, men er skiftet til GT3 ræs i år.

Spirit of Race Ferrari #52 kommer med en bil til Hugo Delacour og Cédric Sbirrazzuoli. De to deler en bil i GT World Challenge Europe, men vil nu prøve at køre på Circuit de la Sarthe.

Kessel Racing Ferrari #74 er tilbage i serien. Holdet var en af titelkandidaterne i de foregående sæsoner i Michelin Le Mans Cup. I år stiller de med Anton Dias Perera og Scott Andrews. Andrews har tidligere kørt for holdet under Car Guy navnet i 24 timers løbet.

Racetivity Mercedes #83 får Jean-Bernard Bouvet og Charles-Henri Samani bag rattet. Bilen er ejet af Francois Perrodo, som selv deltager i det store løb.

Blandt de faste deltagere stiller GMB Motorsport med deres tre Honda NSX GT3 racere. Aktuelt fører Jens Møller og Gustav Birch mesterskabet, foran Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen, mens Mikkel O. Pedersen og Lars E. Pedersen er 6’er i mesterskabet.

Michelin Le Mans Cup, Imola 2022
Photo: JJ Media

Blandt LMP3 racerne kommer RLR MSport med en ekstra bil. Horst Felbermeyer jr. og Alex Kapadia plejer at deles om en racer i ELMS, men holdet plejer at stille med en ekstra bil i Road To Le Mans løbet, som vi tidligere har set med Malthe Jakobsen i både 2020 og 2021.

Som om at United Autosports ikke har nok biler med, tager de bil #21 med til Guy Smith og Jim McGuire. McGuire plejer at deltage i ELMS i en LMP3 racer, mens han og Smith har delt en LMP2 racer i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Mon ikke at vi snart ser McGuire i det store 24 timers løb, hvis ellers holdet har en ledig bil til ham i 2023 eller 2024.

COOL Racing stiller også op med bil #25, som Duncan Tappy og Michael Benham skal deles om. Benham deltager i ELMS sammen med Malthe Jakobsen og Maurice Smith. De to er aktive i holdets bil #69, som fast makkerpar i både ELMS og Michelin Le Mans Cup. Tappy plejer at køre for United Autosports, men har fået “udgangstilladelse” til at hjælpe Benham til denne løbsuge.

Inter Europol Competition plejer ikke at deltage i Michelin Le Mans Cup, men har taget en af deres LMP3 racere fra ELMS med. Her skal Damian Ciosek dele bilen med Noam Abramczyk. Den sidstnævnte er fast mand på den ene af holdets ELMS racere i 2022.

Team Thor #77 har endnu en dansker på startlisten, nemlig Michael Markussen, som skal dele raceren med Auduun Gudmundsson. Dermed har vi 8 danske deltagere i løbet.

Aktuelt er der 9 biler på reservelisten, såfremt en af de 50 må melde afbud. Her ser vi navne som Eurointernational, Mühlner Motorsport, AF Corse, DKR Engineering, Inter Europol Competition, ANS Motorsport, Spirit of Race, Leipert Motorsport, samt Balfe Motorsport.

Relaterede nyheder