Whelen Engineering skifter kører

Whelen Engineering Cadillac #31 har valgt at skifte kører midt i 2022 sæsonen.

Holdet har bestemt sig for at Oliver Pla skal erstatte Tristan Nunez i resten af sæsonen. De beholder dog Nunez i hvad de beskriver som en standby rolle.

Pla har senest kørt for Meyer Shank Racing. Her fik han ikke lov til at køre 2021 sæsonen færdig, da holdet valgte at satse på andre kørere.

Ændringen virker lidt besynderlig udefra, da Nunez og holdkammerat Pipo Derani har været på podiet i tre ud af fem løb, men aldrig for alvor har kæmpet med omkring sejrene.

Whelen Engineering Cadillac #31
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Derani og Pla er holdkammerater hos Glickenhaus Racing i FIA World Endurance Championship, så de to kender allerede hinanden fra det samarbejde. Tidligere har de kørt sammen hos ESM, da de deltog i LMP2 ræs.

Whelen Engineering Cadillac #31 er yderst sejrsvant, efter Felipe Nasr og og Pipo Derani vandt mesterskabet i 2021, og i Nasrs tilfælde, også i 2018, inden Derani kom til holdet. Nunez overtog sædet fra Nasr til 2022, da brasilianeren har er ny Porsche fabrikskører i deres aktuelle LMP2 program, så går over til at blive en LMDh program. Lige nu er holdet 5’er i mesterskabet, bag to andre Cadillac hold – Cadillac Racing #02 og Mustang Sampling #5.

Pla testede Cadillac DPi raceren for første gang i sidste uge. Dermed har franskmanden hele pladsen fuld med hensyn til DPi racere. I 2018 kørte han Nissan DPi raceren for ESM, i 2019 og 2020 var det hos Mazda, og i 2021 var det ombord en Acura racer for Meyer Shank Racing.

Den næste afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship køres denne weekend på Belle Isle i Detroit.

Relaterede nyheder