Magnussen ny GMB kører

Jan Magnussen bliver ny kører hos GMB Motorsport, i sæsonens to sidste Michelin Le Mans Cup løb.

Den erfarende dansker skal dele holdets Honda NSX GT3 Evo #88 med Lars Engelbrekt Pedersen, i forbindelse med løbene på Spa Francorchamps i Belgien, samt sæsonfinalen i Portugal på Portimao banen.

Hidtil i sæsonen har Lars været holdkammerat med Mikkel Overgaard Pedersen, og det makkerpar vandt det seneste løb på Monza i juli måned. Holdet oplyser ikke den nærmere grund omkring hvorfor at de to gange Pedersen ikke skal køre sammen mere.

Men uanset hvad grunden er, er det et kæmpe scoop at få erfarende Magnussen med i bilen. Danskeren har vundet over 100 motorløb i ind- og udland, og var fabrikskører hos Corvette Racing i 15 år.

GMB Motorsport Honda #88
Photo: JJ Media

I 2021 var Magnussen en del af High Class Racing, i deres LMP2 indsats i FIA World Endurance Championship, mens 2022 sæsonen primært er foregået i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Det bliver dog lidt specielt, da det er to gamle ærkerivaler som skal mødes. Teamchef for GMB Motorsport er Casper Elgaard, og de to har byttet maling mange gange gennem årene – og der er vist også røget en bemærkning og et håndtegn frem og tilbage, når bølgerne er gået højest. Men nu kan de i stedet arbejde sammen om dette store fælles projekt, som forhåbentlig udmønter sig i en billet til 24 timers løbet i Le Mans 2023, såfremt holdet vinder GT3 mesterskabet, som de deltager i – og som de aktuelt fører med Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen i bil #55.

Udover deres internationale program i Michelin Le Mans Cup, er GMB Motorsport også aktive i dansk motorsport med TCR Denmark som spydspids, og Yokohama SuperCup og Yokohama 1600 Challenge som fødekæde, foruden engagement indenfor gokartsporten.

Relaterede nyheder