Abt med to velkendte navne

Team Abt stiller til start med to velkendte navne i ABB FIA Formula E World Championship 2022/23 sæsonen.

Robin Frijns og Nico Müller skal køre for det sydtyske hold, når den nye sæson starter med testkørsler senere på efteråret.

Holdet har gennem mange år været forbundet med Audi, men Audi er ikke længere aktive i Formel E siden sæsonafslutningen 2020/21. Både Frijns og Müller er aktuelt Audi fabrikskørere, og har kørt utallige løb ombord GT3 racere – både for Abt, men også andre hold.

Men begge kørere er også erfarende indenfor elektrisk ræs. Frijns har været med siden 2015/16 sæsonen, hvor han først kørte for Amlin Andretti holdet i et par sæsoner. Da de fik en aftale med BMW, sluttede det partnerskab, og i stedet kom han til Envision Virgin Racing, som kørte med Audi drivlinje, i de sæsoner, hvor Audi var aktive. Homologeringen af drivlinjen gjaldt dog også i 2021/22 sæsonen, og derfor kunne holdet køre videre med selvsamme drivlinje i den netop afsluttede sæson.

Robin Frijns & Nico Müller
Photo: Team Abt

Müller har kørt Formel E i 2019/20 og 2020/21 sæsonerne for Dragon/Penske holdet. Den del havde dog selv ikke noget med Audi at gøre, men de tillod alligevel at han fik erfaring i raceren, såfremt de skulle have brugt ham i deres eget hold – men det nåede de ikke, inden de trak sig ud af den elektriske serie. Müller kørte ligeledes for Abt i DTM fra 2016 til 2020, så de kender allerede hinanden særdeles godt både på og udenfor banen.

Faktisk var Frijns og Müller holdkammerater i DTM fra 2018 til 2020, da serien benyttede Class 1 biler.

Team Abt skal bruge Mahindra drivlinje i den kommende sæson, hvilket også er en bonus for det indiske firma, som derved kan lære endnu mere omkring deres teknologi.

Relaterede nyheder