Alt besat i Daytona 2023

Alle ledige pladser er besat til Rolex 24 at Daytona 2023.

Der er kommet over 70 tilmeldinger til løbet, men IMSA WeatherTech SportsCar Championship har måtte begrænse feltet til 60 biler. De biler som der ikke er blevet plads til i første omgang, er på en reserveliste, som så kan blive ringet op, såfremt en af de 60 biler skulle falde fra.

I den nye GTP kategori, som erstatter DPi, kommer der 9 biler til start. Tre fra Cadillac, mens Acura, BMW og Porsche stiller med to biler hver. Senere på sæsonen kommer der yderligere to Porsche racere, men de er stadig ved at blive bygget i øjeblikket, og visse komponenter omkring hybridsystemet er svære at skaffe, så her må JDC-Miller Motorsports og Proton Competition vente lidt endnu.

LMP2 kategorien tæller 10 biler ved åbningsløbet. Størstedelen er gengangere i form af Tower Motorsport, Era Motorsport, High Class Racing, og PR1 Mathiasen Motorsports. Dertil kommer Crowdstrike Racing by APR, TDS Racing (som deltog under Racing Team Nederland navnet i 2022), Rick Ware Racing, der er skiftet op fra GTD, Proton Competition, som varmer op i LMP2 indtil deres LMDh racer kommer, og så AF Corse, hvor Francois Perrodo planlægger at køre fuld Michelin Endurance Cup sæson.

Der er 9 LMP2 racere, hvor 7 af holdene er gengangere fra sidste år. MRS GT-Racing kommer på besøg fra Europa. Holdet er meget aktive indenfor Carrera og Supercup ræs, men har også anskaffet en LMP3 racer, som de har deltaget med i den tyske Prototype Cup. JDC-Miller Motorsport laver samme trick som Proton Competition, men har i stedet valgt at stille op i LMP3.

Porsche Penske Motorsport #963 & BMW M Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

I GTD Pro har 8 biler meldt deres ankomst. Corvette, Lexus, og Aston Martin er tilbage med velkendt materiel, mens Porsche, Ferrari og Lamborghini medbringer deres allernyeste versioner af racerne.

Den største klasse bliver GTD kategorien, med hele 24 tilmeldinger. Her er der en skøn blanding af BMW, Lexus, Porsche, Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, Mercedes, og Acura, så absolut intet mærke kan kaldes for favoritter her.

Der er ikke officielt sat navne på nogle af kørerne fra seriens side, men vi ved allerede at Mikkel Jensen skal køre i TDS Racing #11 sammen med Scott Huffaker, Rinus VeeKay og Steven Thomas. High Class Racing #20 stiller op med Dennis Andersen og Anders Fjordbach ved siden af Ed Jones og Raffaele Marciello  i raceren, mens MDK Motorsports Porsche #53 stiller med Kevin og Jan Magnussen plus teamejer Mark Kvamme. Den 4. kører i den bil er ikke annonceret endnu. Dertil ved vi at Marco Sørensen kommer til start i Heart of Racing Aston Martin #27 i GTD sammen med Ian James, Darren Turner og Roman de Angelis, mens Michelle Gatting med meget stor sandsynlighed kommer til at være ombord Iron Dames Lamborghini #83 i GTD.

Hele listen kan ses her. Listen med reserver er ikke offentliggjort.

Den endelige deltagerliste bliver offentliggjort i januar måned, hvor der også kommer kørernavne på listen.

Relaterede nyheder