Keating og Quinn til UA

United Autosports har annonceret de to første kørere til deres kommende IMSA WeatherTech SportsCar Championship program i 2024.

Det bliver intet mindre end Ben Keating og Alex Quinn, som skifter til holdet fra PR1 Mathiasen Motorsports.

Keating og Quinn begyndte at arbejde sammen hos PR1 Mathiasen Motorsports i 2023 sæsonen, efter hans to holdkammerater fra de to foregående sæsoner, Scott Huffaker og Mikkel Jensen, blev snuppet af TDS Racing.

United Autosports annoncerede et LMP2 program i IMSA serien, da kategorien forsvinder fra FIA World Endurance Championship efter 2023 sæsonen. Derfor ledte det britisk-amerikanske hold efter nye steder at lege, udover alle de andre programmer i blandt andet Asian Le Mans Series og European Le Mans Series.

UA har været med i fronten af alle de klasser som de har stillet op i, siden debuten indenfor LMP racere i 2016. Med det samme vandt de LMP3 mesterskabet i ELMS, og udvidede herefter holdet til også at inkludere LMP2 racere. I 2018 debuterede de i IMSA ved 24 timers løbet i Daytona, hvor intet mindre end Fernando Alonso og Lando Norris var en del af holdet. Men det var også til det løb, at Phil Hanson debuterede for holdet. Han har været en fast del af deres LMP2 programmer siden – også da de skiftede op i FIA WEC i 2019, og sikrede sig mesterskabet med det samme.

Keating & Quinn
Photo: United Autosports

Holdet har været bejler til et Hypercar/GTP program, men blev valgt fra af en af de nuværende bilfabrikker. Men de har stadig mod på at kæmpe med i den store klasse – når de ellers finder et program som de er tilfredse med. Indtil da, vil de bruge “ventetiden” i IMSA serien.

Keating og Quinn skal dele den ene af holdets to biler gennem hele sæsonen, mens den/de ekstra kørere til langdistanceløbene endnu ikke er offentliggjorte. Der er ikke sat navne på kørerne til den anden bil.

Begge bilers deltagelse er dog under forudsættelse af at de får en plads i serien. Men med et navn som Keating, som formentlig er verdens aktuelt bedste Bronzekører, får IMSA svært ved at sige nej til i hvert fald den bil.

Og nå jo – Keating har for øvrigt allerede sikret sig GTE Am titlen i FIA WEC for andet år i træk, ligesom han vandt 24 timers løbet i Le Mans i både 2022 og 2023. I 2022 var det med TF Sport og deres Aston Martin racer sammen med Henrique Chaves og Marco Sørensen. Denne gang var det med Corvette Racing, og hele to løb før sæsonen er ovre, hvor Nicky Catsburg og Nicolas Varrone har været hans holdkammerater i år. Og han fører for øvrigt også aktuelt IMSA LMP2 mesterskabet.

Relaterede nyheder