42 biler tilmeldt LMC

Intet mindre end 42 biler har tilmeldt sig 2024 udgaven af Michelin Le Mans Cup.

En stor del af holdene er gengangere fra tidligere sæsoner, men der er også blevet plads til flere nye hold.

Der er 29 LMP3 racere tilmeldt. Det har lagt og vippet omkring det antal i flere sæsoner, og velkendte navne som CD Sport, ANS Motorsport, Nielsen Racing, Racing Spirit of Leman, M Racing, IDEC Sport, MV2S Racing, Inter Europol Competition, Team Virage, Murphy Prototypes, Rinaldi Racing, Haegeli by T2 Racing,  COOL Racing, samt danske High Class Racing og Team Thor.

High Class Racing udvider endda programmet til at omfatte to biler i LMP3 kategorien. Udover at drive Team Thor videre, stiller de op med deres egen racer, hvor danske Jens Reno Møller indtil videre er eneste kører. Møller har de seneste sæsoner kørt for GMB Motorsport i GT3 kategorien, men vender nu tilbage til Prototype racere, efter en lille pause på små 20 år, siden han kørte i Lister Storm LMP1 raceren i 2004 og 2006. Hans holdkammerat er endnu ikke offentliggjort, men der er forholdsvis frit valg på alle hylder, da Møller har status af Bronzekører.

Hos Team Thor, som kører under islandsk flag, fortsætter Audunn Gudmundsson sammen med Colin Noble. Makkerparret var med i toppen af klassen gennem det meste af 2024, og endte med at slutte treer i mesterskabet.

Bretton Racing stiger ind i klassen med to Ligier JS P320. De er aktuelt aktive i Asian Le Mans Series, hvor de ligeledes kører med en Ligier racer. Det tjekkiske hold har indtil videre nævnt en tjekkisk kører i hver bil – henholdsvis Dan Skocdopole og Jiri Navratil. Deres medkørere er endnu ikke offentliggjort.

P4 Racing er Andrew Ferguson og Louis Hamilton-Smith. Ferguson har vi set hos flere forskellige hold henover årene, hvor det blandt andet har været Nielsen Racing og United Autosports, som har drevet bilerne.

Steller Motorsport er skiftet op fra GT3 til LMP3, hvor den tidligere motorcykelkører Sylvan Guintoli er første navn på holdkortet.

GG Classics er George Nakas og Fraser Ross. Makkerparret kørte hos GRAFF Racing i LMC i 2023, men har nu valgt at promovere firmaet, som Nakas er medejer af.

R-ace GP har indtil nu primært gjort sig bemærket i Formel 4 og Formel Renault. Sportsvognsnavne som Norman Nato, Nyck de Vries, Andrea Pizzitola, Nico Jamin, samt Charles Milesi – for blot at nævne nogle få – har kørt for det franske hold, som nu vil prøve at gå ind i sportsvognsræs, ligesom vi tidligere har set med ART Grand Prix og Racing Engineering. Indtil videre har de Hadrien David på holdkortet, mens holdet endnu mangler en Bronzekører til bilen.

Sidst men ikke mindst stiller More Motorsport op. Det hollandske hold har far-søn duoen Mark og Max van der Snel som kørere. De kørte i ADAC Prototype Cup Germany i 2023, men vil nu prøve nye udfordringer på den europæiske scene.

Ud af de 29 tilmeldte biler, er 25 af dem Ligier racere. Kun Steller Motorsport, Murphy Prototypes, Haegeli by T2 Racing, og R-ace GP har valgt en Duqueine M30 – D08.

Team Thor #77 & Iron Lynx Lamborghini #63
Photo: JJ Media

I GT3 klassen er der 13 tilmeldte i år.

Her er der rigtig mange gengangere, så som Kessel Racing, Leipert Motorsport, Steller Motorsport, og AF Corse.

High Class Racing er også til start her, hvor de har overtaget Nick Jones og Scott Malvern fra Team Parker Racing. De to fortsætter med samme startnummer fra sidste år – 18 – og skal køre i en Porsche 911 GT3 R igen.

Biogas Motorsport er et nyt spansk hold, som kommer med en Ferrari 296 GT3 racer – som dog skal køre på det traditionelle Total brændstof, som alle biler skal køre på i både ELMS, LMC, og FIA WEC. Josep Mayola og Marc Carol Ybarra. Førstnævnte har en historiske i International GT Open og Spansk GT, inden han var til start i 24 timers løbet i Barcelona i Creventic serien i 2021. Ybarra har flere af de serier til fælles med Mayola, men har også været til start i FIA World Touring Car Championship og Spansk TCR. Derfor bliver det makkerpar interessant at følge.

Proton Huber Competition er et nyt samarbejde mellem Proton Competition og Huber Racing. De to traditionelle Porsche hold skal naturligvis køre en Porsche, hvor Jörg Dreisow og Manuel Lauck skal bag rattet. Lauck har kørt både TCR racere og Ferrari, Porsche racere. Indenfor ACO ræs, vandt han Asian Le Mans Series i 2021 for Rinaldi Racing. Dreisow har en begrænset racerkarriere, men har kørt et par GT3 løb for netop Huber Racing.

Iron Dames vender tilbage til LMC, efter et par års fravær. I 2021 var Manuela Gostner og Doriane Pin til start for holdet, og nu skal Celia Martin og Karen Gaillard forsøge at gøre dem kunsten efter, som nogen af de hurtige kvinder i motorsport. Martin har senest været aktiv i VLN/NLS ræs på Nürburgring, men har også kørt Jaguar I-PACE E-Trophy. Gaillard er en ung schweizisk racerkører, som de seneste år har deltaget i Ultimate Cup, som er sportsvognsserie med blandt andet LMP3 racere. Så den Lamborghini er bestemt værd at hold øje med.

Nyt navn i serien er britiske Blackthorn med to Aston Martin Vantage GT3 Evo racere. Teamejer Claude Bovet sidder selv ombord den ene, sammen med Joe Osborne, mens Nick Moss og David McDonald skal køre den anden. Indtil nu har de deltaget i Britisk GT, men skal nu forsøge sig på den europæiske serie.

Vi kan krydse fingre for at der kommer flere danskere på startlisten, inden sæson starter den 14. april 2024 på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien.

Hele deltagerlisten for Michelin Le Mans Cup 2024 kan ses her

Relaterede nyheder