32 biler i BTCC 2016

Dunlop MSA British Touring Car Championship starter med et rekordfelt i 2016 sæsonen.

32 biler har meldt deres ankomst til den legendariske Touring Car serie, hvor mange store navne har kørt og ikke mindst vundet.

Forsvarende mester Gordon Shedden starter sæsonen i en helt ny Honda Civic Type R og har endnu engang Matt Neal som holdkammerat. Istedet for det velkendte røde og sorte farver på bilerne, bliver de istedet helt orange i denne sæson, efter der er kommet ny hovedsponsor til teamet.

Photo: BTCC.net

I år kommer Subaru ind som nyt bilmærke. Det bliver de 2 meget erfarende kørere og flerdobbelte mestre Jason Plato og Colin Turkington som skal styre de 2 biler. Faktisk var bilerne slet ikke klar i dag til den officielle første test, så teamet skal virkelig til at arbejde hurtigt for at være klar til sæsonstarten om halvanden uge.

Også 2013 mesteren Andrew Jordan skal have ny bil og nyt team. Han vandt mesterskabet i en Honda Civic, men i 2015 sæsonen kørte han en MG6. Nu skal han køre en Ford Focus for Motorbase Performance.

Photo: BTCC.net

I alt 11 forskellige bilmodeller er at finde i BTCC serien i 2016. BTCC kører med et koncept hvor man kan vælge med ens rørramme, og så sætte forskellige paneler på bilerne, så de for forskelligt udseende. Så det er også medvirkende til den store adspredelse på bilmodellerne.

Men 2016 mesteren kommer nok blandt de 5 vi har nævnt her. Men man ved aldrig hvad der kommer til at ske i løbet af de 30 løb i sæsonen fordelt på 10 weekender.

Den komplette liste med kørere til sæsonen kan findes her

Relaterede nyheder