38 biler klar til Red Bull Ring

38 biler er klar, når European Le Mans Series starter igen, efter deres mindre ferie, på Red Bull Ring i Østrig.

Det er dog langt fra alle som har holdt sommerferie i den forstand. 11 LMP2 hold og 3 GTE hold var nemlig med til 24 timers løbet i Le Mans. Foruden alle de hold som var til start i LMP3 løbet Road To Le Mans lørdag formiddag, inden det store løb.

Det blev dog langt fra den succes som de havde håbet på. Bedste LMP2 hold blev Eurasia Motorsport på en 5. plads i klassen, mens Danske Formula Racing blev bedste GTE hold som nummer 6 i GTE-Am.

Men da Le Mans løbet ikke tæller med i ELMS mesterskabet, behøver holdene ikke at græde over tabte point, da det først er nu at det for alvor tæller igen.

Når weekendes 4 timer er kørt, er vi blot halvvejs i sæsonen – en sæson som har budt på masser af action og drama.

G-Drive Racing #38 har en solid føring i LMP2 mesterskabet, men SMP Racing #32 samt Thiriet by Tds Racing #46 er mindre end en løbssejr bagved.

G-Drive Racing #38 Photo: JJ Media
G-Drive Racing #38
Photo: JJ Media

Den løbssejr i overskud har United Autosports #2 til gengæld i LMP3. Bilen har snuppet sejren ved sæsonens 2 første løb, og har nu 25 points forspring til holdkammeraterne i nummer 3.

I GTE fører Aston Martin Racing #99 foran AT Racing #56 og Proton Competition #77. Disse 3 hold er blot adskilt af 5 point, så det mesterskab kan se meget anderledes ud efter denne weekend.

Danske Formula Racing har haft et noget uheldigt titelforsvar indtil videre. Kun 10 point ved åbningsløbet på Silverstone, hvorefter at de måtte sidde over på Imola på grund af at bilen blev smadret i træningen. Men forhåbentlig ser vi dem højere på resultatlisterne denne gang.

Morten Dons i RLR Msport i LMP3 indtager aktuelt 9. pladsen i mesterskabet.

Løbet kan følges på Radiolemans.com samt på Europeanlemansseries.com, hvor der bliver streamet henholdvis lyd og video fra løbet søndag eftermiddag, som starter kl. 14.00.

Relaterede nyheder