G-Drive Racing vinder dramatisk løb og mesterskabet i finaleløbet

G-Drive Racing #38 vandt en meget dramatisk ELMS finale på Estoril, hvor altid flaskede sig perfekt for dem.

Det Engelsk/Russiske team kørte sejren hjem på imponerende vis, efter have ført løbet med mere end 30 sekunder, inden at en Safety Car periode midt i løbet åd alt forspringet.  Da løbet blev frigivet med ca 2 timer igen, kørte alt perfekt for dem, og de endte med at vinde løbet med 51 sekunder ned til DragonSpeed #21, som ellers første løbet an fra starten.

Photo Copyright 2016 Gabi Tomescu/AdrenalMedia.com
Photo Copyright 2016 Gabi Tomescu/AdrenalMedia.com

DragonSpeed’s Henrik Hedman havde dog en tur igennem gruset på samme omgang, som han kom ud fra hans pitstop. Men det var ikke det som kostede DragonSpeed sejren i enden – de var bare for langsomme set over de 4 timer. SMP Racing #32 sluttede på 3. pladsen efter en tæt kamp med Krohn Racing #40 gennem det meste af løbet.

Sejren betød også at G-Drive Racing #38 med Simon Dolan, Harry Tincknell og Giedo Van Der Garde vandt mesterskabet, da Thiriet by TDS Racing for 4. år i træk missede mesterskabet på grund af tekniske problemer, som gjorde at bilen måtte have en lang reparationsperiode i pitten. De sikrede sig dog 2. pladsen i mesterskabet. Dermed har G-Drive Racing #38 sikret sig en billet til Le Mans 2017.

G-Drive Racing #38 Photo: JJ Media
G-Drive Racing #38
Photo: JJ Media

I GTE var der ligeså stort drama. JMW Ferrari #66 skulle mere eller mindre blot slutte løbet for at snuppe mesterskabet, og de førte også løbet de første mange omgange. Men gearkassen begyndte at drille, og så måtte de køre i pit til reparation. Da bilen kom tilbage på banen, gik den fast i gearet endnu engang, og Robert Smith måtte kravle rundt på banen. Halvvejrs rundt på omgangen blev han ydermere ramt af Mike Guasch, som selv tabte hans LMP3 racer, og pløjede ind i siden på Ferrari’en. Det var den episode som udløste Safety Car perioden, men efter nogle minutters nulstilling af alle systemer, kunne begge biler humpe i pit. JMW måtte dog udgå fordi at den oprindelige skade ikke kunne repareret.

Derved var vejen banet for Beechdean Aston Martin Racing #99, hvis blot de vandt løbet. Og det gjorde i overbevisende stil, med 1 omgang ned til AT Racing #56 og AF Corse #55. Samtidig sikrede Darren Turner, Alex MacDowall og Andrew Howard sig mesterskabet i GTE foran JMW Ferrari #66. Disse 2 hold har ligesom i LMP2 sikret sig en Le Mans billet.

Beechdean Aston Martin Racing #99 Photo Copyright 2016 Gabi Tomescu/AdrenalMedia.com
Beechdean Aston Martin Racing #99
Photo Copyright 2016 Gabi Tomescu/AdrenalMedia.com

I LMP3 var der mega drama, og intet var afgjort før målstregen var passeret. Adskillige LMP3 biler spandt og have enten selvforskyldt kontant med andre, eller blev påkørt af andre konkurrenter. Løbet endte med sejr til M.Racing – YMR #18 med Thomas Laurent, Yann Ehrlacher og Alexandre Cougnaud. United Autosports #3 sluttede 2’er foran Graff #9.

Mestrene allerede inden løbet, Alex Brundle, Christian England og Mike Guasch i United Autosports #2 havde som tidligere nævnt kontakt, og sluttede udenfor podiepladserne. Men de vandt alligevel mesterskabet foran søsterbilen #3. Også United Autsports får en Le Mans billet.

United Autosports #2 hoto Copyright 2016 Gabi Tomescu/AdrenalMedia.com
United Autosports #2
Photo Copyright 2016 Gabi Tomescu/AdrenalMedia.com

Det var til gengæld en skidt Dansk dag på Estoril. Formula Racing #60 måtte udgå allerede efter 1 time med tekniske problemer, og blot Johnny Laursen fik kørt nogle omgange i bilen, inden at det var slut. Efter at have løftet trofæet i 2015, blev 2016 altså den helt store nedtur for det danske team, som blot sluttede på en 8. plads i mesterskabet.

Lidt mere positivt, på et personligt plan, var det for Morten Dons. Han startede RLR Sport LMP3 raceren fra 7. startposition, og var helt oppe på 2. pladsen, inden at han overgav bilen til holdkammeraterne. De havde ikke samme fart som Dons, og det kombineret med et spin, betød at de blot sluttede på 10. pladsen i LMP3 løbet idag, og lige udenfor top 10 i kørermesterskabet, grundet de skiftende holdkammerater gennem sæsonens manglende fart.

Nu kører hele ELMS feltet i garage for i år, inden de starter 2017’s officielle test 28.-29. Marts på Monza banen i Italien.

Relaterede nyheder