Andreas Bakkerud vinder sæsonfinalen

Andreas Bakkerud tog sejren i sæsonfinalen i FIA World Rallycross Championship i Argentina.

Nordmanden havde masser af fart på gennem hele weekenden, som blev afviklet lidt utraditionelt. Lørdagen var der nemlig et kæmpe regn- og tordenvejr over banen, som betød at kun kvalifikationsheat 1 blev kørt, hvorimod de sidste 3 heats blev kørt søndag formiddag, inden semifinalerne og finalen blev kørt midt på eftermiddagen.

Petter Solberg blev den kun 2. mand i VM historien, som vandt alle 4 kvalifikationsheat, men semifinalen blev hans endeligt, da en meget overmotiveret Timur Timerzyanov kørte ind i bl.a. Solberg samt hans egen holdkammerat Janis Baumanis. Det kostede et punktering til Baumanis og et bøjet styretøj til Solberg, som sendte Nordmanden i muren.

Andreas Bakkerud Photo: JJ Media
Andreas Bakkerud
Photo: JJ Media

Der var dog også ballade i semifinale 2, hvor Sebastien Loeb bragede ind i siden på Andreas Bakkerud samt Reinis Nitiss. Bakkerud slap dog væk, og tog en suveræn sejr i den semifinale.

Johan Kristoffersson sluttede 2’er på dagen mens Toomas ‘Topi’ Heikkinen tog 3. pladsen.

Mattias Ekström vandt allerede Verdensmesterskabet ved næstsidste afdeling, mens Kristoffersson blev 2’er og Bakkerud tog Bronzemedaljen. Solberg sluttede 4’er, blot 1 point bag Kristoffersson og a’point med Bakkerud, dog med flere sejre til Bakkerud.

Johan Kristoffersson Photo: JJ Media
Johan Kristoffersson
Photo: JJ Media

Det blev til total triumf for Team EKS, da Ekström og Heikkinen også vandt teammesterskabet sammen.

Ekström er dog ikke eneste DTM kører med masser af fart på. Timo Scheider har haft et par starter i år, og han kørte sig i sin første finale i karrieren, og missede podiet med blot 1 placering.

FIA World Rallycross 2017 sæsonen starter den første weekend i April, hvor alle holdene drager til Barcelona i Spanien.

 

 

Relaterede nyheder