ELMS serien klar til 2. afdeling

European Le Mans Series er klar til 2. afdeling af årets mesterskab.

Denne gang er det Italienske Monza at de 36 hold skal kæmpe på – en bane som de allerede kender fra Prologen i den sidste uge af marts.

United Autosports var bedste hold på Silverstone, ved første afdeling, i både LMP2 og LMP3 kategorierne, mens TF Sport #90 var bedste team i GTE kategorien.

G-Drive Racing #22 vil helt klart gå efter at få revanche i LMP2 kategorien, hvor de førte indtil 1½ omgang før målstregen. De havde dog et totalt nedslidt fordæk på bilen, hvilket gjorde udslaget til at United Autosports #32 kunne snuppe sejren. DragonSpeed #21 var også hurtige, men problemer med gearkassen stjal alle sejrsmuligheder fra dem. Et andet spændende hold er Danske High Class Racing #49, som overraskede alle med 3. pladsen på Silverstone, og især Anders Fjordbach fik mange til at spærre øjnene op, med hurtige og konstante omgangstider.

High Class Racing #49
Photo: JJ Media

I LMP3 klassen var det United Autosports #2 som vandt, men RLR MSport blandt de hurtigste, men en påkørsel fra en konkurrent og problemer med servostyringen gennem den sidste del af løbet, gjorde at Morten Dons var med til at køre en skuffende 8. plads hjem. Det satser teamet på at forbedre denne weekend. Mikkel Jensen er ikke med denne gang, da der er datosammenfald med hans forpligtelser hos BMW, hvor han er juniorkører. Han bliver erstattet hos AT Racing #9 af Maurizio Mediani.

Som tidligere nævnt var TF Sport #90, som har Nicki Thim som en af de tre kørere bag rattet, rimelig suveræne ved åbningsløbet. De får dog helt sikkert hård kamp fra Proton Competition #77 og den anden Aston Martin V8 Vantage fra Beechdean AMR #99. Ferrari er altid giftig i Italien, men bliver det så Spirit of Race F488 GTE #51 eller #55 – eller måske JMW Motorsport’s F458 Italia #66 som kan udfordre AMR bilerne. Larbre Competition stiller op med deres Corvette C7 #50, som opvarmning til Le Mans løbet om 1 måned. Her har vi Christian Philippon, Romain Brandela og Fernando Rees bag rattet.

JMW Motorsport Ferrari F458 Italia #66
Photo: JJ Media

European Le Mans Series kører kvalifikation lørdag eftermiddag mellem 13.15 og 14.05, hvor hver af de 3 klasser får 10 minutters kørsel hver. 4 timers løbet starter søndag eftermiddag klokken 13.30.

Udover ELMS kører Michelin Le Mans Cup også denne weekend. Her har vi danske KEO Racing #43 med – som dog stiller til start med 2 udenlanske kørere i form af Mori Yoshiharu og Scott Andrews. Kim Rødkjær kører for SPV MotorSport #44, hvor han skal dele LMP3 bilen med spanske Alvaro Fontes.

Relaterede nyheder