Formel E næsten klar med 2017/18 kalenderen

FIA har frigivet Formel E kalenderen for den kommende sæson.

Der er endnu et par huller på den, men allerede nu står det klart, at vi siger farvel til et par af løbene fra denne sæsons kalender.

Argentina er overraskende væk fra kalenderen. Overraskende da Jose Maria Lopez ellers er god til at trække tilskuere til. I stedet er både Chile og Brasilien kommet med, ligesom Italien også får deres eget ePrix i Rom.

Kalenderen er blevet sat sammen på en bedre måde end især 2016/17 kalenderen, som havde rigtig mange datosammenfald med andre vigtige FIA events. Eksempelvis er der overlap mellem FIA WEC og Formel E kalenderen, hvilket gør det svært for kørere så som Sebastien Buemi og Sam Bird at deltage i begge dele. En kører som Adam Carroll har decideret valgt WEC fra, da han optil WEC sæsonen 2017 kunne se at der var datosammenfald, og han i stedet ville fokusere 100% på hans arbejde hos Panasonic Jaguar Racing.

Udover Argentina, mangler Monaco også på kalenderen. Det var dog klart på forhånd, da der i 2018 igen køres det historiske GP på gaderne. Det afholdes hvert andet år, så der er kun plads til Formel E på de år, hvor det ikke køres. Berlin er pt ikke i tankerne til det tyske ePrix, men der bliver i stedet kigget mod München. Men på den anden side, var Tempelhof heller ikke planerne for den aktuelle sæson, og så endte det med at blive et dobbelt løb.

Kalenderen er som følger:

2 December

Hong Kong Kina

3 December

Hong Kong Kina
13 Januar Marrakech Morocco
3 Februar Santiago de Chile Chile
3 Marts Mexico City Mexico
17 Marts Sao Paulo* Brasilien
14 April Rom Italy
28 April Paris Frankrig
19 May TBA** Tyskland
9 June TBA** TBA
7 Juli*** New York USA
8 Juli*** New York USA
28 Juli Montreal Canada
29 Juli Montreal Canada

*Afventer endelig bekræftelse

**Placering afventer bekræftelse

***Dato afventer bekræftelse

Relaterede nyheder