Manthey Racing vinder i regnvejret

Manthey Racing vandt årets 5. afdeling af VLN mesterskabet, det såkaldte ROWE 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen.

Dagen startede i solskin men skiftede senere over til regnvejr, men med perfekt strategi fra Manthey Racing #911 med deres Porsche 911 GT3 R snuppede Romain Dumas, Kevin Estre og Mathieu Jaminet den generelle sejr foran Martin Ragginger og Klaus Bachler i Falken Motorsports Porsche #4, mens Frank Stippler og Peter Terting i Phoenix-Racing Audi R8 LMS #15 tog den sidste plads på podiet.

Sejren var Romain Dumas’s 6. generelle sejr i VLN, mens det var den første for både Kevin Estre og Mathieu Jaminet.

Selvom det blev en Porsche 1-2 var, det dog ikke noget nemt løb for dem. Falken Motorsports #4 startede godt nok fra Pole Position foran Haribo Racing Team Mercedes-AMG GT3 #8, men Mercedes teamet kunne ikke holde farten over de 6 timer, og endte med at slutte 11 sekunder fra podiet på 4. pladsen.

Manthey Racing #911 & Phoenix-Racing #15
Photo: Jan Brucke/VLN

Det blev en skidt dag for vinderne fra sidste gang, Falken Motorsports #3. BMW M6 GT3 bilen med Jörg Müller og Alexandre Imperatori sluttede på en skuffende 7.plads, efter Frikadelli Racing Team Porsche #31 og Black Falcon Mercedes-AMG #7, og var mere end en omgang fra den vindende bil.

De 7 første biler i løbet var SP9 biler og såkaldte Pro biler, mens bilen på 8. pladsen generelt var den første Pro/Am bil. Det var Schubert Motorsport #20 med Frederik Nymark bag rattet, der delte bilen med Claudia Hürtgen og Felipe Fernandez Laser. Det var samtidig debuten for Nymark i en GT3 bil på den krævende Nordschleife, så det må sige at være mere end godkendt for den unge kører fra Hadsten.

Knap så godt gik det for Mikkel Jensen. Han kørte for Team Securtal Sorg Rennsport #693 i en BMW M235i i SP8T klassen, men midtvejs i løbet blev de desværre offer for regnvejret, og røg af på den hurtigste del af banen, Döttinger Höhe, og måtte udgå med bilen. Det eneste positive var at Jensen nåede at køre sit stint i bilen, og at teamet blandede sig helt i toppen, indtil en af hans holdkammerater satte bilen i muren.

Næste gang at der skal køres VLN er om 2 uger, når 40. RCM DMV Grenzlandrennen køres 2. september.

Relaterede nyheder