Stabilitet med et gran fornyelse i World RX kalenderen

FIA World Rallycross Championship holder stabiliteten i 2018 kalenderen, men kommer også med en lille smule fornyelse.

I starten af året offentliggjorde BSI, der står bag Rallycross serien, at Silverstone ville overtage den britiske afdeling af mesterskabet, mens der for nyligt også blev offentliggjort en ny runde i slutningen af sæsonen, i form af COTA i USA, hvor sæsonens 10. afdeling skal køres.

Med de to nye events på kalenderen, og stadig har valgt at bibeholde 12 afdelinger, har vi måtte sige farvel til Lydden Hill i Storbritannien, hvilket allerede blev offentliggjort ved Silverstones annoncering.

Den anden afdeling i Tyskland på Hockenheim er den anden der har måtte afgive en event. Arrangørerne havde håbet på at kunne tiltrække en masse DTM fans, som holdt åbningsweekend for den tyske standardvognsserie på samme bane. Det har dog ikke været tilfældet, og tribunerne har været rystende tomme. Entrepriserne har været for høje for de folk, der udelukkende har været interesseret i Rallycross, da kun World RX Supercars var med, og ikke alle de mindre klasser såsom RX2 eller Super1600. For DTM tilskuerne har der været “normale” DTM aktiviteter på samme tid som World RX bilerne kørte, med autograftime eller andre fan events i paddockområdet, hvilket også har “forhindret” tilskuerne i at sætte sig op på tribunerne. Dertil kommer at World RX optog ca. 2 timer af programmet hver dag, da banen skulle bygges op og pilles ned igen. Alt i alt, ikke noget lykkeligt samarbejde mellem de to serier.

2018 sæsonen starter traditionen tro i Barcelona, hvorefter holdende drager til Portugal. Efter besøg i Belgien, Storbritannien, Norge, Sverige, Canada, Frankrig, Letland, USA og Tyskland, slutter sæsonen i Cape Town i Sydafrika.

Photo: JJ Media

Man kan undre sig over hvorfor at Canada og USA ikke ligger lige efter hinanden, da det vil være enormt dyrt for holdene at krydse Atlanten med alt deres materiel og personel hele to gange. Hvis de i stedet lå løbene to uger i træk, eller evt med en uges pause, kunne der spares rigtig meget på transportomkostningerne – noget som andre løbsserier så som FIA World Endurance Championship eksempelvis tænker meget på.

FIA World Rallycross Championship ridder i øjeblikket på en bølge, hvor de forskellige konstruktører putter flere og flere penge i bilerne og showet. Men serien skal til gengæld også passe meget på, da de mindre privathold, såsom STARD og MJP Racing Team Austria, skal ud og finde endnu flere og større sponsorer, for at kunne følge med den rivende udvikling hos især Volkswagen og Peugeot. Ford har offentliggjort at de hopper af toget efter denne sæson, og EKS teamet har sat alle deres Audi S1 Rallycross biler til salg.

EKS teamet håber dog på at være tilbage næste år med noget nyt og opdateret materiel, men reelt set ved vi ikke hvor meget at Audi vil støtte dem, da VW/Audi koncernen allerede har Verdensmestrene i PSRX Volkswagen Sweden og Johan Kristoffersson. Hopper EKS teamet over til et andet ikke-VW/Audi/Seat/Skoda etc mærke, ophører Mattias Ekströms fabrikskontrakt formentlig også med Audi Sport.

Men det må fremtiden vise.

Kalenderen for 2018 ser ud som følger:

 1. Spanien– Barcelona – 14/15 April
 2. Portugal – Montalegre – 28/29 April
 3. Belgien – Mettet – 12/13 Maj
 4. Storbritannien – Silverstone – 26/27 Maj
 5. Norge– Hell – 9/10 Juni
 6. Sverige– Höljes –  30 Juni/1 Juli
 7. Canada – Trois-Rivieres – 4/5 August
 8. Frankrig– Loheac – 1/2 September
 9. Letland– Riga – 15/16 September
 10. USA – COTA – 29/30 September
 11. Tyskland– Estering – 13/14 Oktober
 12. Sydafrika – Cape Town – 24/25 November

Relaterede nyheder