Hong Kong vinder frataget sejren

Nogle gange kan man gå fra at svæve på en lyserød sky, til at være i kulkælderen på kort tid.

Præcis dette er sket for Audi Sport Abt Schaeffler teamet i Hong Kong søndag aften, lokal tid.

Tidligere på dagen vandt Daniel Abt sin første sejr i FIA Formula E Championship, og tog samtidig føringen af kørernes mesterskab, mens Audi indtog 3. pladsen i Teammesterskabet. Alt dette skete på Daniel Abts 25 års fødselsdag.

Denne sejr er imidlertid nu frataget teamet, da nogle FIA stregkode godkendelsesmærker på drivlinjen ikke passede med hvad teamet havde opgivet til FIA forud for denne event.

Daniel Abt, Audi Sport ABT Schaeffler
Photo: Alastair Staley/LAT/Formula E

Teamet har ret til at appellere denne afgørelse, og de har oplyst at de agter at gøre dette.

I stedet er Felix Rosenqvist og Mahindra Racing blevet erklæret som vinder af den 2. afdeling i Hong Kong.

Det er ikke første gang at Audi Sport ikke har styr på deres stregkoder. I 2016 lavede FIA WEC teamet en fejl med en stregkode på en motor, hvilket de også blev straffet for.

Det er et kæmpe problem at et fabrikshold som Audi ikke har styr på deres dokumentation på bilerne, og det kan måske betyde at deres chance for mesterskaberne i FIA Formula E Championship allerede er ovre efter de første to ud af 11 afdelinger. Lucas Di Grassi har endnu ikke nogen point på kontoen overhovedet, og Daniel Abt er blot 11 point fra gårsdagens løb. Det samme gør sig gældende i Teammesterskabet, hvor Mahindra Racing allerede har 44 point, mens Sam Bird fører kørernes mesterskabet med 35 indkørte point.

Felix Rosenqvist
Photo: Alastair Staley/LAT/Formula E

For at gnide endnu mere salt i Audi såret, så har Audi Sport Abt Schaeffler teamet også fået en både på 5000 Euro, da 5 personer fra teamet gik på banen efter løbet, før alle biler var kommet i Parc Ferme. Det anså løbsledelsen som en meget alvorlig sag, især da de havde spurgt en FIA repræsentant om lov, og fået at vide, at de skulle vente til banen var åbnet. De 5 personer var på vej til podiet for at fejre sejren – en sejr som nu er lige til glemme- og bankbogen.

Relaterede nyheder